مشاوره حقوقی رایگان - اثبات نسب در صورت فوت پدر

با سلام و عرض ادب. عارض هستم پدر بنده سال قبل در تاریخ 13 مهر فوت کرد. چون در زمان شاه شناسنامه گرفته بود و شناسنامه به شماره ...صادره از ثبت احوال اراک بود ولی در حوزه ثبت احوال ثبت نشده بود و پدر من با همین شناسنامه برای من و برادر و خواهرم از ملایر شناسنامه گرفته و شناسنامه ما ثبت شده است. در شناسنامه ما اسم پدرم و شماره شناسنامه پدرم درج شده است مدتی پیش پدرم از طریق ثبت احوال شهریار اقدام به تشکیل پرونده نمود تا شناسنامه و کد ملی بگیرد. ثبت احوال طی مراحلی و تشکیل پرونده برای پدرم با عنوان استفاده از شناسنامه غیر و مخدوش نمودن شناسنامه او را به شورای حل اختلاف داد و شورای حل اختلاف هم درخواست اصل شناسنامه فوق را کرد که پدرم سالها پیش آن را گم کرده بود. به همین دلیل شورا پرونده را به دادسرا داد تا با خوانده که پدرم باشد طبق ماده 10 قانون تشخیص مصلحت نظام برخورد قانونی کند. ولی پدرم قبل از بردن پرونده به دادگاه فوت کرد و جسد به پزشکی قانونی انتقال یافت. طبق گزارش کلانتری پرونده ای در اداره آگاهی تشکیل و از ثبت احوال درخواست هویت جسد پدرم شد ثبت احوال نیز در جواب نامه اداره آگاهی نوشت مرحوم پرونده ای در این اداره جهت گرفتن شناسنامه و کارت ملی تشکیل داده و منجر به صدور شناسنامه نگردیده. سه روز بعد قاضی شعبه سوم با درخواست پزشکی قانونی مبنی بر بلاتکلیفی نامه صادر کرد که جسد تحویل اولیای دم یعنی من با ثبت کد ملی من و بعد معاینه جسد کالبد شکافی و نیاز نبودن جسد برای بقا، تحویل و دفن گردد. جنازه پدرم را تحویل و دفن نمودم. ثبت احوال شهریار از دادن گواهی فوت با دلیل نداشتن کد ملی امتناع کرد . من الان یک سال هست مشکل انحصار وراثت دارم. برادرم فوت شده و ازدواج کرده بود و قبل از فوت پدرم، زنش طلاق گرفت و بچه هم نداشت. الان من و خواهرم ماندیم و خواهرم نیز مایل به اثبات نسب خود نیست. من تنها مایل به اثبات نسب خود با پدرم هستم یک عموی زنده دارم و بقیه عموهای فوت شدن دو خاله و شوهرشان هم فوت شدن شناسنامه مادرم کاملا قانونی و ثبت و سند دارد واسم برادر و خواهر و خودم نیز در قسمت فرزندان ثبت است. ولی اسم پدرم در شناسنامه مادرم در قسمت ازدواج و طلاق نیست. چون عقدنامه ثبت محضر نشده یا صیغه بوده. اکنون پدرم دو شماره حساب دارد که برای گرفتن آن ها نیاز به اثبات نسب دارم. ممنون میشم راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

شما باید دادخواست اثبات نسب و الزام اداره ثبت احوال به صدور شناسنامه بدهید