مشاوره حقوقی رایگان - بدهی متوفی از ارث

سلام.
34 سال پیش پدر به رحمت خدا رفته.
فرزند بزرگ کلیه هزینه ها را از کفن و دفن گرفته تا بدهی ترکه به بانک و جریمه های خلاف شهرداری و ... و پرداخت خرجی بچه های صغیر را تا سال ها انجام داده.
حالا که قصد تقسیم ترکه را بعد از 35 سال دارند، بقیه وراث حاضر به پرداخت بدهی متوفی و بدهی های پرداخت شده ترکه و ... نیستند.
آیا چنین دعوی قابل طرح هست؟

پاسخ ها :

يونس  شريعت نيا

جناب آقای يونس شريعت نيا :

اصولا باید اول مخارج کفن ودفن وبدهی متوفی به اشخاص را پرداخت کرد وبعدا ماترک رافیمابین وراث تقسیم نمود در وضعیت فعلی در صورتیکه فرزند ارشد بدهی ها را پرداخت نموده باشد می تواند از طریق تقدیم دادخواست به طرفیت مابقی وراث خواستار مطالبه وجه شود ودر دادخواست به شهادت شهوداستناد کند که بدهی متوفی را پرداخت نموده است .ویا اول از طریق اظهار نامه ازوراث خواستار پرداخت وجه پزراخت شده شود.
می توان اول اظهارنامه فرستاد واستشهادیه نوشت ویابه شهادت طلبکاران متوفی استناد نمود