مشاوره حقوقی رایگان - تفسیر ضرر ناشی از کلاهبرداری به نرخ روز

بنده در سال 96 در طرح موسوم به اتو خدمت که همانند اوراق مشارکت دولت میباشد در نمایندگی شرکت سایپا سرمایه گذاری کردم قرار شد سالانه 28/ سود تعلق گیرد
اما صاحبان نمایندگی با گفته برداری و جعل سند و خیانت در امانت پول را نه به حساب شرکت سایپا بلکه به حساب خود کاربر کرده بودند
از طریق دادگستری پیگیری کردیم و منجر به صدور رای بر رد مال و جبران ضرر دادند
اما دادگاه حقوقی مبنای جبران ضرر را شاخص بانک مرکزی تعریف میکند در حالیکه قاعده منطقی و عقلی و حقوقی باید شاخص روز و بازار باشد
با فاصله بسیار این دو شاخص بنده متضرر فراوان میشوم
بفرمائید راه حل قانونی چیست؟؟
چرا باید بخاطر خیانت و کلاهبرداری نمایندگی بنده مشمول خسران شوم؟؟
آیا رای وحدت رویه شماره 733 شامل موضوع میشود؟؟
با تشکر

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

رای وحدت رویه شماره 733 سال 1393 مربوط است به ماده 391 قانون مدنی و متاسفانه این رای در خصوص کلاهبرداری اجرا نمیشود. این موضوع خود مشوق خوبی است برای کلاهبرداری و تکریم کلاهبردار. امیدوارم وجدان قضایی بیدار شده و با یک رای وحدت رویه تکلیف مالباختگان دعاوی کیفری را نیز روشن نماید چون محاسبه خسارت با شاخص بانک مرکزی واقعاً دردی را دوا نمی کند.

مريم  عشري

سرکار خانم مريم عشري :

سلام رای وحدت رویه 733 فقط مربوط به مبیع (غیر منقول و منقول)مستحق الغیر است و ملاک تعیین خسارات تاخیر در تادیه در پرونده هایی با موضوع وجه رایج همان شاخص بانک مرکزی است و لاغیر. موضوع قرارداد مشارکت سرمایه گذاری وجه رایج است و نه خرید و فروش کالا.