مشاوره حقوقی رایگان - اعتراض به دادنامه

با سلام
چگونه میتوان به حکم دادنامه حقوقی که قاضی در ختم دادرسی را اعلام کرده و حکم بدون امکان تجدید نظر صادر میکند را اعتراض کرد همه ی خوانده و خواهان حضور داشته اند و مدارک هم قاضی بررسی کرده و حکم داده است؟

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

صرفا در صورت وجود شرایط خاص میتوانید فرجام خواهی کنید.
ماده 366 – رسیدگی فرجامی عبارت است از تشخیص انطباق یا عدم انطباق رای مورددرخواست فرجامی با موازین شرعی و مقررات قانونی .

ماده 367 ـ آرای دادگاههای بدوی که به علت عدم درخواست تجدیدنظر قطعیت یافته قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر :

الف ـ احکام :
احکامی که خواسته آن بیش از مبلغ بیست میلیون ( 000/000/20 ) ریال باشد .
احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن ، طلاق ، نسب ، حجر ، وقف ، ثلث ، حبس وتولیت .
ب ـ قرارهای زیر مشروط به اینکه اصل حکم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد .
قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه صادر شده باشد .
قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا .
ماده 368 ـ آرای دادگاههای تجدیدنظر استان قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر :

الف ـ احکام
احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن ، طلاق ، نسب ، حجر و وقف .

ب ـ قرارهای زیر مشروط به اینکه اصل حکم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد .
قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد .
قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا .
ماده 369 ـ احکام زیر اگرچه از مصادیق بندهای ( الف ) در دو ماده قبل باشد حسب مورد قابل رسیدگی فرجامی نخواهد بود :

احکام مستند به اقرار قاطع دعوا در دادگاه قابل رسیدگی فرجامی نیست.
احکام مستند به نظریه یک یا چند نفر کارشناس که طرفین بطور کتبی رای آنها را قاطع دعواقرار داده باشند .
احکام مستند به سوگند که قاطع دعوا باشد قابل رسیدگی فرجامی نیست.
احکامی که طرفین حق فرجام خواهی خود را نسبت به آن ساقط کرده باشند .
احکامی که ضمن یا بعد از رسیدگی به دعاوی اصلی راجع به متفرعات آن صادر می شود ، درصورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل رسیدگی فرجامی نباشد .
احکامی که به موجب قوانین خاص غیرقابل فرجام خواهی است قابل رسیدگی فرجامی نیست.