مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی مغازه

باسلام و احترام ضمن تشکر و قدردانی از زحمات شما عزیزان . من مغازه ای دارم که قبلا حدود سال 1355 مرحوم پدرم بصورت سرقفلی خریداری نموده پس از فوت ایشان ورثه با اخذ بهای مغازه بصورت دستنویس در سال 1383 ورقه ای را مبنی بر انتقال مغازه به اینجانب امضا نموده و مالک نیز برگه ای نوشته و رضایت خود را اعلام کرده است و اجاره نامه رسمی هم ندارم بلکه اجاره نامه بصورت دست نویس می باشد. از تاریخ فوق یک بار مالک ملک عوض شده و مالک جدید در سال 95 اجاره نامه را عوض کرده و بنام اینجانب اجاره نامه باز دستنویس و با امضاء خودش وبه بنده تحویل نموده و من نیز اجاره بها را هر سال و بصورت سالانه تا آخر سال 98 پرداخت و رسید دریافت نموده ام حال باز مجددا حدود 5 ماه است مالک عوض شده و شخص دیگری ملک را خریداری نموده . مالک جدید با ارسال اظهارنامه به اینجانب اعلام داشته (با توجه به اتمام مهلت اجاره نامه سرقفلی شما در مورخ 28/112/98 حداکثر ظرف ساعت در صورت تمایل و ضمن تسویه بدهی های شهرداری و دارایی خود به اینجانب مراجعه نمایید در غیر اینصورت اقدامات قانونی بعمل می آید .) حال با توجه به اینکه اینجانب نمی توانم با دارایی تسویه حساب نمایم و ضمنا در اجاره نامه جدید اولا اجاره بها را افزایش زیادی میدهد و برخی نوشته ها اضافه می نماید مثلا مستاجر موظف است ....... حال ضمن تشکر مجددا خواهشمند است اینجانب را راهنمایی بفرمایید .

پاسخ ها :

فرشته اسدی

فرشته اسدی :

استان :

سلام دوست عزیز شما مستند به قانون موجر و مستاجر سال56 دارای حق سرقفلی و کسب و پیشه هستید و با انتقال مالکیت قرارداد شما فسخ نمی‌شود و مالک جدید بعنوان قائم مقام مالک قبل موجر شما محسوب می‌گردد و نیاز نیست هیچ قرارداد جدیدی امضا کنید زیرا به موجب قانون مذکور موجر صرفا در شرایط مقرر در آن قانون که بسیار محدود است حق فسخ و تخلیه دارد لذا به هیچ وجه بی احتیاطی نکنید و قرارداد جدید را بدون حضور مشاور حقوقی امضا نکنید. ضمنا چون از قرارداد تنظینی سال 97 اطلاعی ندارم توصیه میکنم آن قرارداد را به یک وکیل یا مشاور حقوقی ارائه دهید و مشورت بگیرید تا حقوق شما در معرض خطر قرار نگیرد. لازم به ذکر است هر سه سال یکبار موجر می‌تواند از طریق شورای حل اختلاف یا توافق اجاره بها را افزایش دهد.