مشاوره حقوقی رایگان - رجوع بذل مهریه

سلام من 2 ماه قبل در یک برگه کوچک دست نویس امضا کردم و اثر انگشت زدم که در صورت طلاق مهریه ام را می بخشم ولی در آن موقع اقدام به طلاق نکردیم
آیا مهریه ام قابل رجوع هست؟
و اگر اقدام به طلاق کنیم حتی اگه طلاق از طرف مرد باشد می توانم مهریه ام را بگیرم؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ از آنجا که بذل تمام مهریه در قبال طلاق بصورت تنظیم سند عادی می باشد؛ اولاً سند ابرازی از سوی زوج در دادگاه سندیت داشته مگر زوجه ادعای جعل، انکار یا تردید سند را در دادگاه مطرح نماید و ادعای وی به اثبات برسد. ثانیاً در فرض قبول زوجه بر بذل تمام مهریه طی یک سند دستنویس و عادی اگر به هردلیلی طلاق صورت نگیرد چون هبه (بخشش) غیرمعوض محسوب می گردد بنابراین قابلیت رجوع به مهریه امکانپذیر می باشد و بنابراین زوجه می تواند قبل از طلاق نسبت به مطالبه تمام مهریه اقدام نماید. اما هرگاه طلاق (توافقی) انجام شود چون هبه در برابر طلاق معوض محسوب می شود، در صورتی که زوجه در دوران عده طلاق به مهریه خود رجوع کند، زوج هم می تواند رجوع به زوجیت کند وطلاق را برهم بزند. در فرض طلاق از جانب مرد هم چنانچه زوجه باکره و یائسه نباشد، طلاق رجعی است و بنابراین زوجه تا پایان مدت عده حق رجوع به مابذل (مهریه) را دارد.