مشاوره حقوقی رایگان - گذاشتن وثیقه برای مرخصی

باسلام و خسته نباشید. اعسار همسرم پذیرفته شده اما تاریخ دادگاه تجدید نظر سه ماه بعد افتاده میخواستم بپرسم اگر وثیقه براش بزاریم تا روز دادگاه تجدید نظر ازاد میمونه؟ و اینکه امکان داره که وثیقه ای که برای مرخصی گذاشته شده رو بجای معرفی مال به نفع شاکی ضبط کنند؟

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

طبق آیین نامه محکومیتهای مالی جدید -در صورت قطعیت حکم اعسار محکوم علیه، از تأمین موضوع تبصره 1 ماده 3 قانون رفع اثر می شود.
همچنین بر اساس ماده 16 آئین نامه مرقوم ، بمحض صدور حکم اعسار هرچند قطعی نشده باشد باید فوراً آزاد شود
(ماده 16 -پس از صدور حکم اعسار یا اعطای مهلت جهت پرداخت، چنانچه محکوم علیه در حبس باشد، بلافاصله آزاد میشود و عدم قطعیت رأي مانع آزادی محکوم علیه نیست.)
خیر وثیقه فقط برای تحویل محکوم علیه به زندان است آنهم در صورتیکه اعسار وی رد شود