مشاوره حقوقی رایگان - دیوار کشی بدون مجوز اطراف زمین کشاورزی

سلام
از لحاظ قانونی ایا دادستان اجازه دادن حکم تخریب حصارکشی های اطراف باغها در روستاهای دارای طرح هادی را دارد.
تاکید میکنم روستا طرح هادی داره ایا جهاد کشاورزی اجازه دخالت در امور حصارکشی باغها را دارد

لطفا مستندات قانونی را هم ذکر کنید

پاسخ ها :

چنگیز آقائی

جناب آقای چنگیز آقائی :

مطابق رای مورخه 91/11/01 صادره از سوی شعبه محترم 33 دیوان عالی کشور دیوار کشی باغ نه تنها مانع از تداوم تولید و بهره برداری نیست بلکه بهینه کردن بخش تولید کشاورزی نیز به شمار می آید و از مصادیق تغییر کاربری محسوب نمی گردد . بنابراین دیوارکشی باغ به طوری که مانع تولید نباشد فاقد عنوان مجرمانه است

محمد حسن شریفی

جناب آقای محمد حسن شریفی :

سلام
مستندا به بند 5 ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها،هرگونه اقدام در اراضی مشمول طرح هادی دارای ضوابط خاص بوده و از کلیه ضوابط قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مستثنی می‌باشد.
بنابراین دادستان نمیتونه مستقیما و به استناد تبصره 2 ماده 10 این قانون دستور تخریب صادر کنه و ضمن اینکه حصار کشی باغات جهت بهره‌برداری بهتر از محصولات کشاورزی میشه و تغییر کاربری نیست.