مشاوره حقوقی رایگان - ديه

باسلام آيا بنده ميتوانم در مورد هزينه هاى درمان تصادف و ايام بيكارى دوران بهبودى را از مقصر حادثه طلب كنم ؟
و آيا طول درمان در مبلغ ديه تاثيرى دارد يا خير؟
با تشكر

پاسخ ها :

علیرضا  جاهدجاه

جناب آقای علیرضا جاهدجاه:

باسلام
در مورد هزینه هایی درمانی که بیشتر از مبلغ دیه قانونی می شود با توجه به رویه های قضایی مختلفی که وجود دارد نظر اکثریت براین موضوع استوار می باشد که این گونه هزینه ها به زیان دیده پرداخت گردد
در خصوص قسمت دوم سوال باید گفت که رویه بر این است که هزینه های ایام بی کاری پرداخت نشود مگر انکه زیان دیده با طرح موضوع در اداره بیمه مربوطه و با ذکر دلایل وقبول انها توسط بیمه گر برای او مقرری مشخص نمایند
طول درمان در افزایش مبلغ دیه هیچگونه تاثیری ندارد

نسیم عبداله زاده خامنه

سرکار خانم نسیم عبداله زاده خامنه:

مستندا به ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری :«شاکی می تواند جبران تمام ضرروزیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند». شما میتوانید با ضمیمه نمودن کپی مصدق مدارک مربوطه اعم از قبوض و رسیدهای پزشکی و درمانی و سایر هزینه های متحمله ناشی از جرم ضمن دادخواست تقدیمی با خواسته مطالبه ی ضرروزیان ناشی از جرم، طرح دعوی نمایید. تا مدت طول درمان خاتمه نیافته نمی توان میزان دیه و یا ارش را تعیین نمود.

احمد پرند

جناب آقای احمد پرند:

با سلام بر اساس رویه قضایی هزینه های درمانی را فقط در صورتی میتواندمورد مطالبه قرار داد که از دیه محاسبه شده بیشتر باشد و به میزان اضافی آن دادگاه حکم خواهد داد