مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه مستاجر

با سلام. من سال پیش خانه خودم را به اجاره داده بودم و خودم در شهر دیگری مستاجر هستم. حال اجاره خودم و طرف مقابل هم تمام شده و دیگر توان اجاره دادن رو هم ندارم. مستاجر هم از اول اجاره به من هیچ اجاره ای پرداخت نکرده گفت پول پیش رو بردار و در اتمام اجاره مابقی رو حساب می کنیم. حالا می گوید خانه مال من است و از اجاره بیرون نمی آید. من هم شکایت کرده ام اما قاضی می گوید ستاد کرونا اعلام کرده هیچ کس مستاجر را نمی تواند بیرون کند. حالا خودم بیرون مانده ام. چکار کنم؟ لطفا راهنمایی کنید.با تشکر.

پاسخ ها :

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

دروود بر شما
دفاعیات زیر را مطرح نمایید
برابر ماده 30 قانون مدنی، هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه‌گونه تصرف و انتفاع دارد، مگر در مواردی که «قانون» استثناء کرده باشد که مصوبه ستاد مقابله با کرونا با توجه به اینکه از جنس قانون نیست و سیر طبیعی برای تبدیل شدن به قانون یعنی طرح در صحن مجلس، کسب رای و گذر از فیلتر شورای نگهبان را طی نکرده است، نمی‌تواند علتی برای استثنا کردن موضوع مذکور باشد.
به‌طور کلی اتخاذ تصمیم تا این حد محدودیت‌زا که موجر را وادار به تمدید قرارداد با مستاجر قبلی در هر شرایطی می‌کند، نوعی نقض حقوق مالکیت خصوصی به‌شمار می‌آید و مغایر با قوانین مصوب روابط مالک و مستاجر و نیز اصل 30 قانون مدنی است.