مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری

با سلام اینجانب مسیحی بوده و می خواهم دارایی خود را به نام دخترم که صغیر است صلح عمری نمایم خواهرم مسلمان شده و مانع از ارث بری من شده و مرا از ارث پدرم محروم نموده به استناد ماده 881 مکرر که کافر از مسلمان ارث نمی برو حال ادعا می کند که وقتی که من هم به درک واصل شدن تمام دارایی بنده را از آن خود کرده و مانع از ارث بری فرزند و همسر بنده میگردد چرا که همان ماده قانونی فوق می گوید مسلمان از هر طبقه که باشد نیز ارث از آن اوست حتی اگر فرزندم بلحاظ طبقه بمن نزدیک تر باشد حال اگر صلح عمری بنام دخترم باشد با فوت من می تواند مانع ارث بری دختر و همسرم شود و اگر با فوت من هنوز دخترم صغیر باشد می تواند به عنوان جد پدری قیم او شود لطفا راهنمایی بفرمائید بسیار نگران هستم

پاسخ ها :

الهام  بيرانوند

سرکار خانم الهام بيرانوند :

باسلام شما هرمالی رو قبل از فوت به دختر تون صلح کنید یا هبه کنید هیچ مرجعی نميتونه مانع شما بشه آن شاالله همیشه سلامت باشی نگران نباش

پرسشگر :

ب سلام یک سوال دیگر هم داشتم بنده می توانم خانمم را قیم دخترم معرفی کنم تا جد پدری یا خواهرم نتواند قیم دخترم شود تا به سن قانونی برسد؟

پرسشگر :

با سلام آیا پدر یک فرزند صغیر قبل از فوت می تواند بطریقی جد پدری را از اخذ حضانت فرزند صغیرش مانع شود. بنده مسیحی هستم و نمی خواهم پدر و خواهرم که صوری مسلمان شده اند ارث بنده و دختر صغیرم را برای خود صاحب شوند برای همین می خواهم اموال را بنام دخترم که صغیر است صلح کنم اما بین آن دارم که با فوت خودم در حالی که هنوز دخترم صغیر است آنها حضانت وی را گرفته و اموال صلح شده به وی را بنام خود بزنند چرا که ماده 881 مکرر می گوید وارث مسلمان می تواند مانع از ارث بری فرزند صغیر بنده و همسرم که مسیحی هستند گردند اگر چه از لحاظ طبقه دورتر باشند.

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،درزمان حیات قانونی به آنها واگذارنمایید