مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث ملکی پدری

سلام .خسته نباشید ببخشین سوال من در رابطه با سهم الارث هست این که پدرم من الان حدودا پنج سال است که فوت کرده است و زمین های کشاورزی پدرم با برادرهام تقسیم کردیم که تمام شد ورفت فقط الان خانه ای که پدرم در ان زندگی میکرد مانده با باغ همان خانه که جمعها با خانه میشه ۲۷۰۰ متر که الان من وبرادرم که دوقولوایم و ۱۷ سال سن داریم با مادرم دران زندگی می کنیم بقیه ی برادرهام همه خودشون خانه دارن وتشکیل خانواده دادن کلا رفتن سر خانه وزندگی شان بعد پدرم موقعی ایی که زنده بود ۲دانگ خانه رو زدش به اسم مادرم و۱۲۰۰ متر از باغ خانه به اسم من وبرادر دوقولوام زد که الان مانده بقیه ی دنگ های خانه با ۱۵۰۰ متر باغ میخواستم بدونم که برادر های بزرگترم در دنگ های خانه هم سهمی دارن؟؟(اخه برای این میگم پدرم برای همشون یه خانه خریده وسروسامان شون داد واین خانه حق من وبرادرم هست چون پدرم سند ان را به اسم من وبرادرم نزد ایا برادرهام نیز در خانه سهمی دارن؟) و درزمان تقسیم ۱۵۰۰ متر باغ باقی مانده من وبرادردوقولوام نیز سهمی داریم؟؟؟‌ مثلا بگن شما قبلا سهمتان راگرفتین !ایا من وبرادرم نیز سهم داریم؟ ومادرم چطور؟؟‌
ممنون مرسی خسته نباشید.

پاسخ ها :

سمیه صادقیانی فر

سرکار خانم سمیه صادقیانی فر:

آن میزان از ملک که پدرتان در زمان حیاتش به شما و برادرتان و مادرتان انتقال داده و همچنین کمک هایی که به دیگر برادرهایتان کرده و یا خانه ای برایشان خریده در حال حاضر که ارث تقسیم می شود جزء ارث محسوب نمی شود و به طور کلی اگر مورث به یکی از وراث در زمان حیاتش مالی انتقال داده باشد دیگران نمی توانند در زمان تقسیم ارث نسبت به آن ادعایی کنند. و از آن میزان از ملک و زمین که مانده شما و برادر دوقلویتان و دیگر برادرها و مادرتان به نسبت سهم الارث در قانون ارث می برید (البته مادرتان قیمت سهمش را به ارث می برد و نه دانگی از خانه یا باغ را) . بهتر است اگر خود را نسبت به دیگر برادرهایتان مستحق تر به باقی مانده ملک می دانید از راه قانونی وارد به دعوای با آن ها نشوید و با گفتگو و واسطه قراردادن مادر... آن ها را راضی کنید .

یک وکیل

همکارم پاسخ کامل و مقتضی را ارائه نمودند لذا از تکرار پرهیز مینمایم