مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری دهیار و زمین خواری

سلام دهیار روستای ما گرفته از امکانات روستا در راستای زمین خواری مثلا زمین خریده (چند هزار متر) خارج از بافت و دور دیوار کرده و به عنوان زمین داخل بافت و با امکانات اب و برق فروخته ؟ بعد زمین ما پشت دهیاری کمتر از 500 با دهیاری فاصله داره بافت نیستش حالا بحث اینکه پول میگیره و شماره حساب شخصی میده مگه دهیاری شماره حساب نداره؟
ما برا دامداری برق درخواست دادیم نامه رو اشتباه زده برق سه فاز ندادند بهمون
شاهد و ... دارم چیکار باید بکنیم

پاسخ ها :

جهانگیر علی خانیان

جناب آقای جهانگیر علی خانیان :

سلام.
اینکه دهیاری زمین برای خودش خریده. واقعیت اینه که اون زمین برای شخص حقیقی دهیار نیست بلکه برای شخصیت حقوقی دهیاری روستاست چون شاید دهیار در دوره بعد عوض بشه ولی اون زمین برای روستاست.
تملیک زمین هم به این صورت هست که یک نفر از اهالی روستا مقداری زمین مثلا 10000 متر مربع به دهیار میده تا دهیار سند اون زمین رو برای تغییر کاربری به بنیاد مسکن ارایه میده و در کمسیونی به نام کمسیون تغییر کاربری اراضی. بعداز اینکه کاربری اون زمین تبدیل به مسکونی شد دهیار مثلا 4 یا 3 هزار مترمربع از زمین رو برای خودش بر میداره و الباقی زمین رو برای مالک به صورت تفکیکی تحویل میده.
یعنی دهیاری با مالک معامله میکنه
دهیار هم این مقداری رو که گرفته باید قطعه بندی وبلوک بندی کنه و به اهالی یا اشخاص بفروشه و پول حاصل از اون رو در طرحهای عمرانی روستا و آبادانی روستا مصرف میکنه خود دهیار نمیتونه قانونا از اون پول چیزی برداشت کنه