مشاوره حقوقی رایگان - وراثت

سلام خسته نباشید...پدرشوهرم خونه دارند که به نام همسرفوت شده شون هست میخاستم بدونم از نظر قانونی سهم پدرشوهر و خواهر شوهر و برادر شوهرم از خونه چقدر هست...واگر پدر شوهرم با فروش خونه سهم همسرم را کمتر از قانون داد آیا امکان شکایت هست؟ خونه انحصار وراثت شده؟ میخوام بدونم حق قانونی همسر من چیه؟ممنون

پاسخ ها :

کاظم منصورخاکی

جناب آقای کاظم منصورخاکی:

سلام.وراث را دقیقا مشخص کنید. پدر مادر متوفی زمان فوت ایشان زنده بوده اند؟ تعداد فرزندان دحتر و پسر متوفی و همسر را دقیقا بفرمایید.

نصراله  نامدارپور

جناب آقای نصراله نامدارپور:

بعد فوت هر شخص ابتدا ديون متوفي پرداخت ميشه وبعدسهم الارث پدر و مادر هر كدام در صورت زنده بودن وهمچنين سهم الارث همسر كه يك چهارم به شوهر در صورت وجود فرزند واگر فرزند نباشه يك دوم ودر فرضي كه متوفي مرد باشه سهم زن يك چهارم در صورت نبود فرزند ودر فرض وجود فرزند يك هشتم پس از ان سهم بقيه وراث داده ميشه كه فرزند ان متوفي هستند كه از باقيمانده أموال إرث ميبرند وسهم پسر دو برابر دختر هست
اين نكته رو اضافه كنم كه پدر شوهر شما اگر سند به نام مادر شوهر تون باشه نمي تونه خونه رو بفروشه چون بقيه ورثه هم نسبت به خونه سهم دارند ،و در صورت ندادن سهم الارث شوهر تون ميتونيد از طريق مراجع قضائي اقدام در جهت رسيدن به حق وحقوق خود اقدام كنيد
در صورت نياز و وجود سوْال ميتونيد باشماره٠٩١٣٣١٨٥٨٦٢تماس بگيريد

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام؛
پدر شوهر یک چهارم از قیمت منزل در صورت فروش و در خصوص سه چهارم باقی مانده بین خواهر و دو برادر تقسیم می گردد که در این مورد سهم برادران دو برابر خواهر خواهد بود.
در صورتی که ادعایی مبنی بر کم دادن سهم الارث به شوهرتان می باشد ایشان باید به طرفیت تمامی وراث دادخواست تقدیم نمایند تا دادگاه نسبت به تعیین سهم الارث هر یک اقدام نمایند.
هر چند این کار مستلزم شکایت از پدر و برادر و خواهر است که پیشنهاد نمی شود.