مشاوره حقوقی رایگان - شهادت کذب در انحصار وراثت

ایا کسی در مورد شهادت کذب در انحصار وراثت از شخصی شکایت کند دادگاه چه تکلیفی برای متهم دارد و اگر شاکی از متهم در دادگاه رضایت بدهد از متهم ایا دادگاه متهم را ازاد میکند اگر نه چه تکلیفی برای متهم دارد اگر بله چگونه ؟ با تشکر

پاسخ ها :

مجيد  مصلحي نجف آبادي

جناب آقای مجيد مصلحي نجف آبادي :

سلام-جرم از جرایم قابل گذشت هست و با رضایت شاکی خصوصی مجازات منتفی میگردد- ولی ....«هرگاه معلوم شود که مستدعی تصدیق با علم به عدم وراثت خود تحصیل تصدیق وراثت نموده و یا با علم به وجود وارثی غیر از خود تحصیل تصدیق برخلاف حقیقت کرده است کلاهبردار محسوب و علاوه بر اداء خسارت به مجازاتی که قانون برای این جرم مقرر کرده است محکوم خواهد شد
همچنین در ماده 10 قانون فوق‌الذکر در مورد شهادت کسانی که به دروغ و برخلاف حقیقت شهادت دهند و با این شهادت دروغ گواهی انحصار وراثت صادر گردد مجازات مقرر برای شهادت دروغ تعیین کرده و چنین فردی که در دفترخانه حاضر و برگ استشهادیه گواهی انحصار وراثت را تنظیم و امضاء می‌کند به مجازات مقرر در ماده 650 قانون مجازات اسلامی مبحث پنجم کتاب تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده که سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد