مشاوره حقوقی رایگان - وقف منافع ملک کشاورزی بدون وقف اصل ملک

با سلام
هشت سال پیش پانصد سهم از پنج هزارو سیصد سهم مشاع یک زمین کشاورزی را خریداری کرده و سند مشاع تک برگی نیز دریافت نمودم. اخیرا متولی مسجد محل ادعا دارد که منافع ملک وقف بوده و مالک آن طی وقف نامه ای منافع ملک خود را وقف هزینه های مسجد نموده است. قابل ذکر است که وراث مالک مذکور نسبت به حصر وراثت و تقسیم ملک اقدام و به اشخاص مختلف واگذار نمودند. و یکی از خریداران نیز ملک را به اینجانب واگذار کرده است و همچنین با پرداخت هزینه نسبت به تغییر کاربری و دریافت پروانه ملک را تبدیل به منزل مسکونی نموده ام.
حال سوال اینست که اولا بدون وقف ملک وقف تنها منافع آن قابل انجام است؟ ثانیا اینجانب با اطلاع فعلی شرعا و قانونا هیچ گونه تعهدی نسبت به ادای دیون وقف می باشم ؟

پاسخ ها :

علي زنگنه

جناب آقای علي زنگنه:

با سلام
اصولا بیع مال موقوفه جائز نیست و وقف راجع به عین ومنافع میباشد و تنها منافع ان قابل وقف نمیباشد