مشاوره حقوقی رایگان - عزل دهیار

با عرض سلام خدمت شما
میخواستم بدونم، به کدوم سایت بروم، تا از دهیار شکایت کنم؟
چون هم مواد مخدر مصرف می‌کند و اینکه بُن آرد که میدن، خودش 5 تا گونی آرد، واسه خودش بر می دارد. در روستای ما، اینترنت هم ضعیف است. دانش آموزان که این روزا آموزش شده مجازی، برای آن ها خیلی سخته، چون خط تلفن هم فراهم نکرده برای روستا، تا حداقل بتوان وای فای داشت و استفاده کرد.
بعد هم، در طرح بازسازی کوچه ها، بعضی از خانوار ناراضی هستند، چون بعضی از کوچه ها را بازسازی نکرده
که خصومت شخصی دارد با آن خانه ها. ما دیگر نمی‌توانیم تحمل کنیم، خاهشا از طریق الکترونیکی راهنمایی کنین تا بدونیم به کدوم شخص بالا مرتبه از دهیار شکایت کنیم تا او را برکنار کنند.

پاسخ ها :

سیده سونیا هاشمی شیادهی

سیده سونیا هاشمی شیادهی :

با سلام
شورا و دهیاری زیر نظر استانداری میباشند اما پیشنهاد من به شما اینست که برای نتیجه بهتر در بدو امر یک استشهادیه محلی تنظیم نمایید و اکثریت امضا زده و تایید نمایند و برابر این استشهادیه به بخشداری و فرمانداری و استانداری مراجعه نمایید و از دهیاری اعلام شکایت کتابی نمایید ضمن آن نیز به اداره کل بازرسی استان و سازمان اطلاعات مرکز استان مراجعه نمایید و قطعا با این روش و پیگیری نتیجه بهتر دریافت خواهید کرد

یک وکیل

به استناد ماده 55 آیین نامه اجرایی شورای اسلامی روستا چنانچه یک یا چند عضو از اعضا شورای روستا به عملکرد دهیار یا عملیات دهیاری اعتراض یا ایرادی داشته باشند
مرحله اول: ابتدا رئیس شورا موارد را به صورت روشن به دهیار تذکر خواهند داد.
مرحله دوم: در صورت عدم رعایت مفاد مورد تذکر، موضوع به صورت سؤال مطرح می شود که در این صورت رئیس شورا سؤال را کتباً به دهیار اطلاع خواهد داد و حداکثر ظرف ده روز پس از ابلاغ، دهیار موظف به حضور در جلسه عادی یا فوق العاده شورا و پاسخ به سؤال می باشد .
مرحله سوم: چنانچه دهیار از حضور استنکاف ورزیده یا پاسخ وی قانع کننده تشخیص داده نشود طی جلسه دیگری موضوع مجدداً به صورت استیضاح که حداقل به امضای یک سوم اعضا شورا رسیده باشد، ارائه می شود. فاصله بین ابلاغ تا تشکیل جلسه که از طرف رئیس شورا تعیین خواهد شد حداکثر ظرف ده روز خواهد بود.
مرحله چهارم: شورا در جلسه استیضاح پس از طرح سئوال یا سؤالات و جواب دهیار، رأی موافق یا مخالف خواهد داد. در صورتی که شورا با اکثریت دو سوم کل اعضا رأی مخالف دهد دهیار از کار برکنار خواهد شد