مشاوره حقوقی رایگان - سرقت در حال اضطرار

با سلام. اگر یک سارق برای درمان کردن بچه اش دزدی میکند و مال دزدی رو میفروشه و با پول اون بچه اش رو درمان میکنه، حکمش‌ چی میتونه باشه؟ آیا مجازات میشه یا این که وضعیت اضطرار شاملش میشه؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ از نظر بنده، فرض سوال شما سرقت به جهت بیماری فرزند از عوامل موجهه جرم محسوب نمی گردد و مصداقی از حالت اضطرار نمی باشد. بطور مثال اگر در فرض خشکسالی و قحطی فردی برای زنده ماندن خود از گرسنگی دست به ارتکاب سرقت بزند این امر حالت اضطرار تلقی گردیده ولی در حالت کلی اگر هر فردی برای ارتکاب عمل مجرمانه عواملی را که ارتباطی با وقوع جرم نداشته برای برائت از عمل ارتکابی مطرح نماید در این صورت تمام مجرمان بری از مسئولیت شناخته می شدند. بهر روی ضمن اظهار تاسف از موقعیت پیش آمده برای شما به جهت بیماری فرزند بهتر است هزینه درمان را از راه های قانونی کسب نمایید. از نظر قانون سارق فوق متهم و در فرض اثبات و احراز وقوع جرم دارای مسئولیت و مجازات قانونی شناخته خواهد شد.