مشاوره حقوقی رایگان - حق الزحمه داوری

سلام. در یک پرونده ارجاع داده شده به داور بعد از نظریه کارشناسی، خوانده محکوم به پرداخت مابه التفاوت مازاد زمین کشاورزی و اجرت المثل ایام 30 ساله تصرف گردیده. بعد از ارجاع نظر کارشناسی طرفین هیچ گونه اعتراضی نداشته و داور رای صادر می نماید و به طرفین اطلاع داده که برای تحویل رای به موسسه بیایند. هر دوی آن ها از گرفتن رای امتناع نموده و بیان نمودند ما چند روز پیش در منزل خواهان به توافق رسیده ایم حتی متن توافق نامه را به موسسه ارائه نداده و حق الزحمه داور را نپرداختند و بعد از صحبت با خواهان، حق الزحمه داوری را مطابق با توافق نامه داوری بالسویه پرداخت نمود و خوانده یک ماه است از پرداخت حق الزحمه اجتناب نموده و بعد از اخطاریه مبنی بر حق الزحمه داوری به مبلغ یک میلیون و ششصد و بیست و پنج تومان اعتنایی ننموده و بعد از یک ماه به موسسه حضور نموده که فقط پانصد هزار تومان را پرداخت می نمایم. اعضای موسسه مخالف بوده و میخواهند دادخواست حق الزحمه مطرح نمایند؟ آیا عمل طرفین بدون اطلاع داور بدون حضور داور و خارج از موسسه به توافق رسیده تخلف محسوب نمی شود؟ امضای هر دو ذیل قرارداد داوری است. آیا دادخواست بر علیه خوانده کفایت می کند یا این که بر علیه خواهان باید مطرح نمود؟ تشکر

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

با سلام
اگر تمامی طرفین درگیر در موضوع با توافق موضوع و مشکل خود را حل و فصل نموده باشند ، مشمول تخلف یا مجازاتی نیستند
ولی چون اصل بر اینست که هیچ کاری بدون اجرت نیست ، بنابراین داور یا داوران محترم مستحق اجرت و دستمزد هستند بر فرض آنکه رای داوری را نوشته و کارشان تمام شده باشد
بهتر است داور ، بدواً با ارسال اظهارنامه ، هزیینه داوری را مطالبه نماید درصورت عدم پرداخت میتوان در شورای حل اختلاف دادخواست مطالبه مطرح نمود