مشاوره حقوقی رایگان - چگونگی دریافت باقیمانده ثمن معامله فروش آپارتمان

با سلام و درود فراوان : اینجانب در تاریخ 1399/05/16باتفاق سایر مالکین مجتمع مسکونی 10 واحدی خود ، جهت فروش کل مجتمع ، با یک نفر خریدار که سازنده نیز میباشد ، در بنگاه معاملات ملکی، وارد مذاکره شدیم که بعدا متوجه شدیم ، بنگاه املاک از کارمندان و دوستان صمیمی خریدار میباشد. پس از بحث و تبادل نظر و تعیین قیمت ، بنگاه املاک از همه مالکین حاضر ، ذیل قولنامه بصورت سفید و به بهانه آنکه 2 نفر از مالکین حضور ندارند ، امضاء گرفت تا آن 2 نفر دیگر هم 3 روز بعد در بنگاه حاضر شده و ذیل قولنامه ننوشته را امضاء کنند . ولی بهیچ عنوان قولنامه را هم پس از چند روز به هیچکدام از مالکیت تحویل نداده ولی یک نسخه از آنرا به خریدار تحویل نموده و انطور که متوجه شدیم ، موارد توافق شده را در قولنامه ننوشته و هیچگونه مبلغی هم ردو بدل بین طرفین نگردید. ( قفل نمودن معامله ) گویا خریدار بخاطر پس زدن رقبای دیگرش و ارزشمند بودن مجتمع مسکونی از نظر موقعیت مکانی و متراژ بالا ، از ترفند قفل نمودن معامله با همدستی بنگاه استفاده کرده است ( در صورتیکه هیچگونه پولی در بساط نداشته ) . تعدادی از مالکین با مراجعه به اتحادیه املاک تقاضای فسخ معامله را نمودند که 2 تن از مالکین با سایرین هماهنگ نشدند . بنگاه پس از تماس اتحادیه با ایشان جهت آوردن قولنامه اولیه و گذشت یکماه از تاریخ قولنامه اولیه و با تهدید مالکین توسط خریدار ، اقدام به تنظیم 10 فقره قولنامه جدید کرد که در همه آنها یکدستگاه اپارتمان قید گردیده و با مبالغ مختلف . ( گویا قولنامه اولیه فاقد هولوگرام و کد پیگیری و غیر قانونی بوده که بنگاه حتی آنرا به اتحادیه نداده است و اتحادیه استفاده از آنرا خلاف میداند و اعلام کرده که این قولنامه قابل قبول نمیباشد و قولنامه جدیدی بایستی تنظیم گردد که بنگاه این کار را انجام نداده است ) .
حال پس از تنظیم قولنامه های جدید که در آن فروش یکدستگاه اپارتمان قید گردیده ، خریدار بصورت دست و پا شکسته مبلغی پول به هر مالکی داده ، من جمله پولی که بمن داده ( بخشی ابتدا در تاریخ 1399/06/16 بصورت چک که آنهم در تاریخ خودش برگشت شده و چند روز بعد با استفاده از واسطه های زیاد آنرا پاس نمود و بقیه ثمن معامله را طی یک چک و بخاطر انتقال و تحویل در تاریخ1399/07/16 نزد بنگاه گذاشت تا مبادا در سررسید برگشت شود . اما چون اینجانب قولنامه خرید دیگری و در بنگاه دیگری منعقد نموده بودم از اینمورد سوء استفاده مینمود که قیمت را کاهش باید بدهید . اما با توجه به آمادگی اینجانب جهت انتقال و تحویل ، در روز 1399/07/16 ، متاسفانه پول خریدار در تاریخ ذکر شده آماده نبود و با گذشت چندین روز و با تماسهای مکرر و اینکه از کسان دیگری طلب دارم که به من نمیدهند ، فرصت گرفته و در تاریخ 1399/07/19 در دفترخانه حاضر و قسمتی از پول را پرداخت و سند بنامش منتقل گردید و گفت چند روز دیگر پول تهیه میکنم و بقیه ثمن معامله که بابت تحویل میباشد را میدهم و آپارتمان را تحویل میگیره ، در تاریخ 1399/07/24 نصف بدهی دیگر خود را پرداخت و مجددا تقاضای فرصت نمود که پول ندارم باید قرض کنم ولی تا این لحظه بقیه ثمن معامله را پرداخت ننموده و تقاضای بخشش بقیه ثمن معامله و تحویل آپارتمان را نموده است که با مخالفت اینجانب روبرو شده . حال با تنظیم اظهارنامه تقاضای تحویل آپارتمان را نموده است و مابقی ثمن معامله را نمیدهد . خواهشمند است اینجانب را در این زمینه راهنمایی فرمایید تا به بقیه ثمن معامله خود برسم . با تشکر فراوان . ضمنا وضعیت تعدادی از مالکین مشابه من هست و تعدادی نیز فقط بخش اول پول خودرا دریافت نموده و با توجه به اظهارات خریدار مبنی، بر کسر ثمن معامله ، هنوز سند بنام خریدار نزده اند.

پاسخ ها :

منصوره  داوری

سرکار خانم منصوره داوری :

باسلام.شماهم اظهارنامه متقابل مبنی بر پرداخت الباقی ثمن معامله ارسال کنید.