مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن خودرو

با سلام من در سال 93 یک خودروی 206 خریداری کردم و از فروشنده آن وکالت بلاعزل گرفتم برای تعویض پلاک و سند. خودرو در اختیار همسرم هست. به خاطر اینکه در وکالت نامه مشخص شده بود که ظرف 15 روز تعویض پلاک انجام شود تعویض پلاک را انجام دادیم و پلاک را به اسم همسرم کردم. ولی سند تنظیم نشد الان طبق قانون جدید مالک کسی است که سند به اسمش می باشد. سوال من این هست که آیا من می توانم با استفاده از این وکالت بلاعزل که دارم می توانم خودرو را توقیف کرده و پس بگیرم؟ من خودرو 206 را با یک چک رمز دار بانکی بطور یکجا خریداری کرده ام و قولنامه ای بین من و همسرم تنظیم نشده است. آیا ایشان می تواند ادعای مالکیت کند؟
همسرم چند روز قبل از خرید 206 ، مبلغی را به حسابم واریز کرده است.
همچنین همسرم یک پراید هاچ بک نیز داشته که البته هیچ مدرک و سندی به اسم ایشان نیست و وقتی من 206 را خریدم ، خودم این پراید را فروختم. از نظر قانونی یک قولنامه برای پراید هست به اسم همسرم که البته این قولنامه هم پیش من هست. خرید پراید هم با یک چک انجام شده که چک مربوط به من هست و همسرم بخش زیادی از این چک (خرید پراید)را قبل از پاس شدن به حسابم واریز کرده است. کلیه مدارک سند و برگ سبز 206 پیش خودم هست.
آیا با این شرایط می توانم 206 را پس بگیرم و توقیف کنم. آیا همسرم می تواند ادعای مالکیت کند (با توجه به توضیحاتی که دادم)
نوع دادخواستی که باید برای پس گرفتن 206 بدهم را نیز تعیین کنید
با تشکر

پاسخ ها :

سالار شهنازی جنک تپه

جناب آقای سالار شهنازی جنک تپه:

سلام. با عنایت به این که موضوع وکالتنامه رو انجام دادید در عمل آن وکالتنامه دیگر اعتباری ندارد. لیکن برای راهنمایی مناسب لازم است که مدارک بررسی شود.

پرسشگر :

سلام
وکالتنامه برای تعویض پلاک 15 روز مهلت داده بود ولی محدودیتی برای تنظیم سند از نظر زمانی در وکالتنامه وجود ندارد

محمدهادی پهلوانی فر

جناب آقای محمدهادی پهلوانی فر:

وکا لت خرید وفروش
نیست همسرتان مالک
اتومبیل است شما میتوا نید پولی که به
همسرتان بابت اتومبیل دادید اگر مدرک دارید
به دادگاه حقوقی دادخواست مطا لبه
وجه رابدهید