مشاوره حقوقی رایگان - حریم پنجره و نورگیر و مزاحمت آن برای همسایه

مورد مسئله ملکی است دریک از شهرستانهای شهر قزوین دارای دو طبقه که طبقه همکف مغازه و طبقه اول (بالای همکف) مسکونی است و پشت بامی با شیروانی به عنوان انباری (مسکونی و نه انبار مغازه) و ساختمان رو بسمت شرق دارد و این ملک غرباً دو همسایه دارد (یکی شمال و یک سوم غرب و دیگری دو سوم غرب) سمت غرب ساختمان (پشت ساختمان) تا دیوار چهار متری ملک که 20 سانت ضخامت دارد دارای فاصله یک متری است و طبقه نقشه ملک (هنوز پایانکار ندارد) جز دو پنجره سی در سی سانت برای تهویه سرویسها هیچ پنجره و نورگیری بسمت غرب ندارد و حدوداً چهار ماه پیش در پشت بام ملک که شیروانی ای بارتفاع دو متر در بیشترین نقطه از کف پشت بام و بصورت هشتی و شمالی جنوبی است، در سمت غرب (همسایه شمال و یک سوم از غرب) پنجره ای داخل باز شو بطول یک متر و نیم و ارتفاع یک متر از کف پشت بام ( انباری زیر شیروانی ) جهت نور گیر و تهویه (مشرف به باغچه حدوداً یکصد و بیست متری همسایه که بین بنای ما و بنای همسایه هست) نصب کرده ایم و همسایه بتازگی اعلانی داشته مبنی بر این که پنجره روی بام را دیوار کنید. سوال بنده اینست که میتوانم پنجره مورد نظر را داشته باشم یا باید آن را حذف و دیوار کنم لطفاً راهنمایی فرمایید. با تشکر

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

به نظر حریم را رعایت نکرده اید

پرسشگر :

با توجه به توضیحات و اینکه این نورگیر تا حریم همسایه یک متر و بیست سانت فاصله دارد بفرمایید حداقل حریم برای نورگیر چه مقدار باید باشد

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.اگر در نقشه مورد تأیید شهرداری یا مرجع مربوطه باشد،مانعی نیست.یاالله