مشاوره حقوقی رایگان - نفقه فرزند

سلام میخواستم بدونم نفقه فرزند پسر هفده ساله که ساکن اصفهان است، پدرش دندانپزشک و بازنشسته است و در حال حاضر شاغل نیست و مطب ندارد، فقط حقوق بازنشستگی نظام پزشکی که ماهی هشت میلیون تومان است را دریافت میکند، چه مبلغی تعیین میشود؟ آیا نفقه گذشته فرزند را میشود مطالبه کرد؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ نفقه فرزند مشترک که در فرض سوال شما ایشان بالغ غیررشید می باشد، براساس میزان استطاعت یا توانایی مالی کسی که موظف به پرداخت نفقه است تعیین می شود. در واقع دادگاه مقدار نفقه فرزند را بر اساس توانایی مالی پدر ، عرف اجتماعی ، نیازهای فرزند ، تعداد فرزندان با ارجاع به نظر کارشناس رسمی دادگستری در موضوع نفقه تعیین می کند. بنابراین میزان ثابت و مشخصی برطبق قانون در میزان و مقدار نفقه فرزند وجود ندارد. ضمناً اقارب از جمله فرزند نسبت به آتیه (آینده) حق نفقه دارند و نفقه گذشته فرزند قابل مطالبه نیست.