مشاوره حقوقی رایگان - تخلف در معاملۀ آپاتمان

باسلام، اینجانب درتاریخ1397/6/17در یک بنگاه معاملاتی اقدام به خرید یک واحد آپارتمان به قیمت دویست و بیست و پنج میلیون تومان نمودم. درجریان تنظیم قرارداد مشخص شد سند آپارتمان در قبال اخذ وام توسط مالک در رهن موسسۀ ثامن(بانک انصار) بوده و به پیشنهاد فروشنده و تایید مدیربنگاه مبلغ یکصدوبیست وپنج میلیون تومان به عنوان بیعانه پرداخت نمودم تا ایشان ازفردای روز معامله نسبت به تسویه حساب بانک اقدام نموده سند را فکّ رهن نماید. با توجّه به اطّلاعات زیر لطفاً راهنمایی فرمائید:
- معامله در زمانی صورت گرفته که سند آپارتمان در مرحلۀ انتقال به نام بانک بوده است و من خریدار از آن بی اطّلاع بودم.
- مالک و فروشندۀ آپارتمان مردی است که به همراه دو پسرش در جلسۀ فروش حاضر بودند.
- یکی از پسران حاضر و شاهد در معامله در قبال بیعانۀ پرداختی و تضمین انتقال سند چکی به مبلغ چهارصدمیلیون تومان در وجه من صادر و تحویل داد.
- مبلغ بیعانه طیّ دوفقره چک در وجه پسر دیگر صادر و پرداخت شد تا وی کارهای بانک و فکّ رهن سند را انجام دهد. ایشان مبلغ مذکور را در جایی غیر خرج نموده و چند روز بعد از معامله به اتّهام مالی زندانی شده است.
- طلب بانک کمی بیشتر از کلّ مبلغ معامله است و من با وساطت چندین نفر و به سختی چندروز از بانک مهلت گرفته ام تاطرف فروشنده نسبت به تامین مبلغ بیعانۀ پرداختی من و مابه التّفاوت طلب بانک اقدام نمایند و لیکن به دلیل مشکلات مالی هنوز مبلغ پنجاه میلیون تومان آن باقی است.
- با توجّه به اینکه بانک به هیچ شرطی غیر از تسویۀ طلب خود راضی نیست و تامین مبلغ کسری از جانب طرف معامله زمان بر خواهد بود و فسخ احتمالی معامله باعث زیان مضاعف من می شود. چارۀ کار چیست؟ جایگاه و مسئولیّت مدیر بنگاه در وضعیّت پیش آمده چیست؟
- من در آپارتمان ساکن هستم و از فروشنده وکالت ثبتی بلاعزل دارم. مبالغ آماده شده نیز در حساب شخصی من درهمان بانک نگهداری می شود. باتشکّر

پاسخ ها :

سیدرامین ذاکری

جناب آقای سیدرامین ذاکری :

سلام به جهت تعدد سوالات شما بهتره حضوری به دفتر وکلا مراجعه کنید