مشاوره حقوقی رایگان - تصرف حریم نهر

با سلام.
نهر آب کشاورزی به عرض یک متر بیش از 50 سال از که ما بین زمین من و همسایه عبور کرده است. سال ها است این همسایه مردم آزار با ریختن گِل و شاخه و گیاهان باعث شده است زمین های ما که در پایین دست می باشد را تخریب کند. حتی دهیاری و شورای روستا از این موضوع با خبر هستند ولی این فرد اجازه لایروبی به ما نمیدهد و ما چندین بار برای لایروبی اقدام کردیم اما او هربار شکایت می کند که در حین لایروبی زمین من تصرف شده است. در دیواره نهر شاخه های درختان رشد کرده و عرض نهر یک متری به 30 رسیده است. بعد از هر بارندگی باعث آبگرفتگی زمین ما میشود، حال امسال دوباره برای قسمتی از لایروبی اقدام کردیم که با شکایت آن شخص مواجه شدیم که در شکایتش گفته ما در هنگام زدن سیم خاردار حریم رودخانه را رعایت نکردیم. در صورتی که خودش هم اجازه قطع درختان دیوار نهر را نمیدهد. به دلیل کارمند بودن دخترش در دادگستری پرونده اش با فوریت به نفع او پیش میرود اما زمان بررسی پرونده ما به طول می انجامد.
آیا میتوان با کمک اداره آبیاری نسبت به لایروبی نهر اقدام نمود؟ چگونه میتوان فرد را محکوم نمایم تا درختان را قطع و حریم رودخانه را رعایت کند؟ ( زمین همسایه زمین شالی کاری می باشد و زمین من کوچه شخصی و زمین بایر می باشد)
بهترین ارگان برای رسیدگی این موضوع کجاست؟

پاسخ ها :

مهدي  رحيمي فتحكوهي

جناب آقای مهدي رحيمي فتحكوهي :

می توانید با طرح دعوی حقوقی وجلب نظر کارشناس مطالبه خسارت کنید