مشاوره حقوقی رایگان - درخواست طلاق بر اساس عسر و حرج

سلام.
زن برادر من درخواست طلاق بر اساس عسر و حرج داده. خودش منزل رو ترک کرده بود و بعد از دو هفته این درخواست رو داده. هیچ کدام از موارد عسر و حرج که من در سایت ها خوندم شامل حال برادرم نمیشه. زن برادرم خیلی کم با برادرم رابطه جنسی برقرار میکرده و دائم بهانه بیماری می آورده و در 6 ماه اخیر هیچ نزدیکی نداشته و میگفته عذر شرعی دارد و در نهایت منزل رو ترک کرد و درخواست طلاق بر اساس عسر و حرج داده که مهریه بگیره. برادرم باید درخواست عدم تمکین بده؟
مهریه به خانومش تعلق میگیره؟ برادر من هیچ اموالی نداره، اگر یک زمان حکم به پرداخت مهریه داده بشه، باید همه رو پرداخت کنه یا اقساطی میشه یا زندان داره؟
برادر من نه اعتیاد داشته، نه کتک میزده، نه بیماری جنسی داشته و نفقه رو هم همیشه میداده. از نظر ما هیچ کدوم از موارد شامل حالش نمیشه ولی نمی دونیم بر چه اساسی درخواست طلاق بر اساس عسر و حرج داده. چی کار باید بکنیم؟

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

برادرتان باید دادخواست الزام به تمکین بدهد. مهریه هیچ ارتباطی با تمکین یا عدم تمکین ندارد، در صورت عندالمطالبه بودن مهریه باید مهریه را پرداخت کند دادخواست اعسار و تقسیط بدهد تا قسطی شود. اما در خصوص طلاق دادگاه رسیدگی میکند ، اگر زوجه دلیلی نداشته باشد ، دعوی وی رد می‌شود.