مشاوره حقوقی رایگان - معلولیت در حین خدمت

سلام، بنده تو ماموریت بسیج دچار سانحه شدم و الان به بنده رای 25 درصد معلولیت در حین خدمت دادن میخواستم بدونم الان چه چیزایی به من تعلق میگیره؟؟؟

پاسخ ها :

یک وکیل

حضور آحاد مردم در سازمان بسیج، داوطلبانه و از فداكاری و تعهد انان نسبت به انقلاب اسلامی ناشی می گردد.بزرگواری و عظمت روحی آنان،سبب گشته تا هیچگونه چشمداشت و انتظاری در دریافت خدمات از سوی بسیج وجود نداشته باشد.با این وجود، «نیروی مقاومت بسیج» به پاس این همه فداكاری و تلاش ، خود را به ارائه خدمات ضروری به اعضای بسیج متعهد می داند و در این راستا در زمینه های زیر تلاشها و اقدامهایی را نیز صورت داده است:
اكنون به توضیحی كوتاه در باره هر یك از انواع خدمات یاد شده كه در مدت به كارگیری و اجرای مأموریت به بسیجیان تعلق می گیرد،می پردازیم.لطفاً توجه كنید!
1- خدمات تكلیفی
به منظور جبران صدمات و خسارتهای احتمالی ناشی از شركت بسیجیان در آموزشها،مأموریتها و انجام وظایف احتمالی،خدماتی برای آنان پیش بینی گردیده كه به«خدمات تكلیفی»موسوم است.
این خدمات عبارتند از:
1) خدمات درمانی:
«نیروی مقاومت بسیج»موظف است تمامی بسیجیانی را كه در حین آموزش،رزمایش و به كار گیری دچار صدمه یا مجروحیت می شوند در مراكز درمانی تحت پوشش خود به صورت رایگان بستری كند و معالجه كند و یا هزینة درمان و داروی آنان را پرداخت كند.بنابراین،چنانچه در حین انجام مأموریت حوادثی رخ دهدكه منجر به مجروحیت افراد گردد،مراكز درمانی این نیرو برای بهبودی و سلامتی مجروحین و صدمه دیدگان،اقدامات لازم را به عمل می آورد.
2) پرداخت مستمری
یكی دیگر از خدمات تكلیفی و موظفی كه در ماده 134 قانون مقررات استخدامی سپاه،پیش بینی شده،پرداخت مستمری به خانواده شهدا،جانبازان و معلولین و یا متوفیان قیود خدمتی است.به استناد این ماده،كلیه افراد بسیجی كه در حین مأموریتهای مصوب بسیج،دچار حادثه می شوند،بنا به تشخیص كمیسیون مربوط،در یكی از وضعیتهای زیر قرار می گیرند؛
*شهید *جانباز *معلول قیود خدمتی *متوفای قیود خدمتی
به استناد ماده 183 قانون فوق،مستمری معلولان و فوت شدگان قیود خدمتی توسط سازمان بیمه و بازنشستگی سپاه پرداخت می گردد و پرداخت مستمری جانبازان و خانوادة شهدا،به عهده«بنیاد جانبازان»و«بنیاد شهید»خواهد بود.
3) حمایت قضایی
به استناد ماده قانون حمایت قضایی از بسیجیان(مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 1/10/1371هــ.ش)و آیین نامه اجرایی آن،و نیز مقرراتی نظیر آیین نامه ایست و بازرسی(مصوب فرماندهی كل قوا)،بسیجیان می توانند بنا به دستور،به عنوان ضابطه قوه قضاییه،در مأموریتهای پیشگیری از امحای آثار جرم و فرار متهمان و... شركت نمایند و گزارش اقدامهای انجام شده را به مراجع ذیربط ارسال دارند.در این صورت،در مواجهه با هر گونه مسئله و مشكلی،قوة قضائیه حمایتهای قضایی لازم را از آنان به عمل خواهد آورد.
24- خدمات حمایتی:
طبق ماده 201 قانون مقررات استخدامی سپاه،دولت موظف است به تناسب میزان و نوع فعالیت،همكاری،صلاحیت و شایستگی و درجه خدمتی بسیجیان،خدمات زیر را به آنان ارائه كند:
• اولویت در استخدام آنان؛
• بهره گیری از تسهیلات وام و مسكن؛
• اولویت در استخدام و واگذاری امكانات اشتغال؛
• تسهیلات ویژه جهت تحصیلات و ورود به مراكز آموزش عالی؛
آیین نامه اجرایی این ماده در جلسه مورخ 28/4/1371 به تصویب هیئت وزیران رسید و جهت اجرا ابلاغ شد.
1-2-4- ارائه خدمات و تسهیلات مستقیم توسط بسیج؛
1) ارائه خدمات وام و اعتبار:شامل:وام قرض الحسنه،عقود اسلامی و دانشجویی می گردد.
2) تسهیلات بیمه خدمات درمانی:بسیجیان و اعضای خانوادة آنان(چنانچه مشغول خدمات درمانی دیگر نباشند)،اعضای گردانهای عاشورا،الزهرا واعضای شورای مقاومت و سایر بسیجیان فعال و... در اولویت این تسهیلات قرار دارند.
3) خدمات مصرفی:كه شامل:صدور دفترچة خدمات مصرف،عضو شدن در تعاونی های مصرف و بهره برداری از مزایا و سود حاصله و نیز امكان خرید اقساطی كالا می باشد.
4) خدمات مسكن:این خدمات عبارت است از:واگذاری اقساطی زمین،واگذاری مسكن اماده،همراه با وام،و امكان عضویت در تعاونی های یاد شده.
5) خدمات اشتغال:این خدمات شامل موارد زیر است:
معرفی كتبی جهت اشتغال در ادارات و كارخانجات و هماهنگی در این زمینه با مراكز استانها؛
هماهنگی با اداره های كار و مراكز فنی-حرفه ای استان ها،برای طی كردن دوره های فنی-حرفه ای و اعطای پروانه تأسیس آموزشگاه.
معرفی جهت بهره گیری از امتیاز صدور پروانه كسب،كارت بازرگانی؛
و...
6) خدمات فرهنگی:اعزام بسیجیان به زیارت اماكن متبركه با حداقل هزینه و فراهم كردن تسهیلات استفاده از كانونهای فرهنگی و ورزشی بسیج از جمله خدمات فرهنگی محسوب می شود.
7) گواهی عضویت و معرفی نامه كتبی:به مراجع ذیربط و تأیید عناصر بسیجی.
8)تسهیلات آموزشی:اعضای فعال بسیج،چنانچه برابر ضوابط ابلاغی،آموزشهای مقدماتی،تكمیلی و تخصصی بسیج را طی نمایند،تا سه ماه، از امتیاز كسر خدمت آموزشی رزم مقدماتی در دورة نظام وظیفه برخوردار می شوند.
2-2-4-ارائه خدمات و تسهیلات توسط سایر سازمانها و اداره های دولتی:
علاوه بر خدماتی كه«نیروی مقاومت بسیج»به صورت مستقیم برای افراد بسیجی عرضه می دارد،سازمانها و ادارات دیگر نیز بنا به مقررات مصوب،خدماتی را به بسیجیان ارائه می نمایند،
1) خدمات سازمانها و ادارات به بسیجیان استخدام شده خود؛این نوع خدمات عبارت است از:
اعطای گروه تشویقی(به استناد بخشنامه شماره«2727»سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و...)؛
اعمال ضریب افزایش سنوات تشویقی كاركنان بسیجی؛
و...
2) خدمات سازمانها و ادارات به كلیه بسیجیان واجد شرایط؛این خدمات عبارت است از:
ارایه تسهیلات به رزمندگان و بسیجیان،جهت شركت در مدارس ایثارگران و استفاده از خدمات اینگونه مدارس جهت ادامه تحصیل؛
استفاده از سهمیه خاص رزمندگان در كنكور سراسری و ورد به مراكز آموزش عالی؛
• احتساب قسمتی از خدمت بسیجیان(سالانه،حداكثر سه ماه،مشروط به دارا بودن سایر شرایط)،به عنوان خدمت سربازی؛
• حمایت حقوقی:حمایت حقوقی از بسیجیان،از طریق دفاتر«حمایت حقوقی رزمندگان»به هنگام بروز اختلاف و دعاوی حقوقی و قانونی انجام می شود.