مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ملک ارثی

سلام..یکی از آشناها که فرزند آخر خانواده هست پدرش فوت کرده و با مادر و خواهرش در خانه پدری زندگی میکرده تا سال 1373 که اقدام به تعویض منزل مسکونی می کنند و خانه پدری را به مبلغ یک میلیون و هفتصد هزار تومان میفروشند و با مبلغ 2 میلیون و 7 هزار تومان منزل جدیدی میخرند که از این مبلغ ششصد هزار تومان متعلق به این بنده خدا بوده است.
یک سال بعد فرد مورد نظر ازدواج کرده و پولش رو از خواهر و برادران بزرگتر مطالبه میکند که هیچ کس زیر بار نمیره و همه موافقت میکنن که بابت این مقدار پول شما از منزل جدید سهیم باش.
حالا بعد از 27 سال
1 - سهم هر یک از افراد خانواده چطوری باید حساب بشه؟
2- در این مدت که مادر ساکن خونه بوده آیا وجهی به این فرد تعلق میگیرد یا خیر؟
3- آیا سهم فرد مورد نظر در سرمایه گذاری با بقیه اعضای خانواده تفاوتی دارد یا خیر؟
ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
بلحاظ شرایط قانونی ملک متعلق به شخصی است که سند بنام او میباشد لیکن در صورت مصالحه اعضا خانواده و عدم وجود ادعایی از جانب صاحب سند ، میتوان معادل شش بیستم ارزش فعلی را متعلق به وی دانست و از الباقی نیز به میزان سهم الارث قانونی خواهد برد.
مطالبه اجرت المثل استفاده از ملک از مادر منوط به بررسی قضایی میباشد.