مشاوره حقوقی رایگان - مزایده ملک موروثی

با سلام. پدر و مادر من حدود 30 سال پیش فوت کردند. ما دو برادر و 5 خواهر هستیم و من آخرین فرزند پسر بعد از بازنشستگی در سال 93 به خانه پدری در روستا مراجعه کردم و با هزینه شخصی خودم اقدام به بازسازی منزل فوق نمودم و این کار را فقط برای راحتی و استفاده کلیه وراث انجام داده و خونه با قدمت 60 ساله‌ را بازسازی نمودم. به هر یک از وراث دسته کلید منزل را جهت استفاده واگذار کردم. هیچ گونه درخواستی بابت هزینه ها از وراث ننمودم از ابتدای سال 99 به خاطر شیوع کرونا و آلودگی هوای کلان شهرها و داشتن ناراحتی قلبی با وجود استنت در قلبم و علاقه به کار کشاورزی در روستا در منزل مربوطه که هزینه کرده بودم (پدری) به صورت مقطعی مثل سایر وراث مستقر شدم. این مستقر شدن به صورت دائمی نیست و سایر وراث نیز مثل بنده در هر فصلی که بخواهند در منزل مستقر میشوند.
متاسفانه یکی از خواهران با راهنمایی شوهرش که خودش مداوم از منزل استفاده مینمایند و هیچ هزینه ای نکردند، به علت ناسازگاری با خانواده من و تحریک فرزندان سایر وراث اقدام به تهدید شکایت و تهدید پلمب منزل و عنوان مکرر مزایده را برای من عنوان مینماید. البته وارث مزاحم به علت داشتن توانایی بالای مالی تهدید مزایده را پیش می آورد. آیا راهی هست که بتوان جلو مزاحمت بعضی سودجویی های وراث که آرامش ساکنین منزل را بر هم میزند را توسط حکم حاکم شرع یا قاضی محل گرفت؟ ضمنا هیچ کدام از وراث حاضر به واگذاری یا قصد فروش را ندارند. لطفا راه قانونی را راهنمایی فرمایید. متشکرم.

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
درحال حاضر این ملک بین همه ورثه مشاعی به حساب می آید و همه حق انتفاع از آن را دارند.
هریک از ورثه ،هرزمان که بخواهد میتواند درخواست تقسیم ترکه به دادگاه حقوقی تقدیم کند و تقاضای فروش آن را بنماید .
موفق باشید

میرحمیدرضا کیائی

جناب آقای میرحمیدرضا کیائی :

سلام ملک موروثی مشاعی تلقی میشود و هر وارثی میتواند تقاضای خلع ید مشاعی نماید تا تعیین تکلیف ملک و ملک را پس از صدور حکم تخلیه و پلمب خواهند نمود