مشاوره حقوقی رایگان - حکم فحاشی و تهدید به مرگ و افترا از طرف برادر به خواهر که مجرد هستند چیست؟

با سلام خانواده من پرجمعیت هست 7 برادر و دو خواهر. دوتا ازدواج کردند که یکی بدلیل اعتیاد طلاق گرفته است .بقیه خانه پدری هستیم یک ویلا هم هست که برادرم که اعتیاد داشت رو انجا گذاشتن بمونه تا دوباره برنگردد سمت اعتیاد. بنده بعد از 6 ماه دوری از خانه بخاطر کار و دانشگاه برگشتم خانه پدر و بهمراه مادرم به ویلا رفتیم که آنجا مورد فحاشی و افترا و تهدید بدون علتی از جانب ایشان قرار گرفتم آنطور که بعد بهم گفتن ایشان حتی ضرب و جرح با پدرم داشتند که پدر کاری نکردند ولی باز به تامین ایشان در آنجا میپردازند. بنده از ایشان شکایت کردم البته صدایشان ضبط شده. میخواستم بدانم آیا میتوانم با شکایت به جایی برسم؟؟
پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتان

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
باید الفاظ وکلمات بررسی شود یکسری ازالفاظ دلالت برتوهین دارد یکسری ازالفاظ دلالت برتهدید ویکسری دلالت برتهمت وافترا
البته باید ادله ای جهت شکایت داشته باشید

پرسشگر :

با عرض سلام
توهین : واژه جنده ، افترا: بغل ... خوابیده. و تهدید به مرگ: با داس تکه تکه اش میکنم.
البته صداشون با گوشی ضبط شده و مادرمان هم بودند و برادر دیگر هم همزمان از طریق تلفن داشتند میشنیدند.
آیا با صدای ظبط شده کاری به پیش میبرم؟چون مادرم ممکنه شهادت نهند.
اگر در مرحله شورای حل اختلاف نیاز به گرفتن وکیل هست اقدام کنم؟
ممنون

پرویز  بهادری

پرویز بهادری:

سلام
بله می‌شود شکایت رو به نتیجه رساند به شرطی که آن را اثبات نمایید
صدای ضبط شده برای اثبات دعوا کفایت نمیکند شما باید از طرق دیگر به مانند شهادت شهود ثابت نمایید
باتشکر

علی اصغر افخمی

جناب آقای علی اصغر افخمی :

با سلام
در خصوص ضبط صدا این مورد جز ادله اثبات دعوی نبوده و صرفا می تواند بهمراه سایر موارد قرینه ای بر وقوع بزه باشد شما میتوانید از صدای ضبط شده به همراه شهادت مادر گرامیتان استفاده کنید .
و اما در خصوص مجازات فحاشی باید گفت اگر فحاشی شامل حد قذف نباشد ماده 608 از قانون مجازات اسلامی شامل آن می باشد و اما درخصوص مجازات تهدید به مرگ ماده 669 از قانون مجازات اسلامی مطالعه گردد

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

بله شما میتوانید شکایت کنید ولی صدای ضبط شده ایشان دلیل نمیباشد شما نیاز به شاهد دارید تا گفته خود را اثبات کنید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.همکاران عزیزم پاسخ کافی تقدیم کردند.یاالله

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

سلام.جرم توهین و فحاشی در ماده 608 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 پیش‌بینی‌ شده است که مقرر می‌دارد «توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود»
وماده 669 قانون مجازات اسلامی که به موجب آن «هر کس دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»
مجازات افترانیز یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق میباشد.