مشاوره حقوقی رایگان - هبه خانه توسط مادر به یک فرزند در زمین ورثه ای به استناد برگه دست نویس

با سلام؛زمینی داریم به مساحت 6000 مترمربع که در آن یک خانه به مساحت 200 مترمربع توسط پدرم بنا شده بوده است و محل زندگی همه ی خانواده بوده است. پدرم 25 سال قبل فوت میکند و کل این زمین متعلق به ورثه میشود.
سال 1398 مادرمان فوت کرد و خانه محل رفت و آمد خواهران و برادران بوده است. کوچکترین فرزند که پسر است بدون اطلاع سایر ورثه قفل خانه را عوض میکند و بعد از چند روز لوازم خانه را فروخته و اقدام به تخریب قسمتی از خانه کرده و شروع به بازسازی میکند.سایر ورثه از این اقدام شاکی شده و بعد از حضور مامور کلانتری اقدام به صورتجلسه میکنند و به دادگاه شکایت میکنند و متعاقبا فرد خاطی اقدام به شکایت از ورثه میکند تحت عنوان سرقت و تخریب و ورود به عنف. حال در دادگاه ایشان یک برگ دست نویس آورده اند و مدعی شده اند که ورثه خانه را به مادر داده اند و مادر هم خانه را به او بخشیده است. سایر ورثه اعلام میکنند هیچگونه امضایی در هیچ کجا تحت این عنوان نداده اند. حال بازپرس قرار کارشناسی داده است و طی آن رای داده است که امضا ورثه مطابقت دارد. کماکان ورثه تاکید دارند که هیچگونه امضایی نداده اند . اکنون از اساتید محترم تقاضا داریم نظر خود را بفرمایند.
1) این خانه قبل از مرگ و بعد از مرگ مادر محل رفت و آمد ورثه بوده و در اختیار همه بوده است؛آیا فرد مدعی میتواند با توجه به توضیحات داده شده چنین اقداماتی را انجام دهد؟
2)اگر هیأت کارشناسی سه نفره هم تایید کنند برگه دست نوشته را با وجود انکار ورثه تکلیف چیست؟
قبلا از توجه عزیزان سپاسگزاری میکنیم.

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
به نظریه اعتراض نماید ولی چنانچه مجددا اصالت امضا تایید شود قاعدتا ورثه دروغ میگویند

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

یکی از راه های اثبات دعوا وروشن شدن موضوع برا قاضی نظریه کارشناسی است اگر النهایه اعتراض شود ودر نهایت به هیئت 5 نفره کارشناسان هم بشود طرف دعوا دلیل محکم بر اعتراض باید داشته باشند واگر دفاع موجه از سمت آنان انجام نگیرد قاضی اگر با نظر کارشناسی متوجه اصل موضوع شود حکم را می دهد