مشاوره حقوقی رایگان - نحوه ی عدم پذیرش درخواست اعسار

با سلام
ضمانت وام یکی از دوستان رو بواسطه ی برادر ایشان کرده ایم. به دلیل عدم پرداخت اقساط وام و شرایط موجود در مورد حقوقی شدن اقساط پرداخت نشده، بلاجبار اقساط به حالت دین درآمده را پرداخت کردیم و مقرر شد پس از مدتی مبلغ پرداخت شده از جانب ما توسط وام گیرنده به ما برگردانده شود و ایشان اقساط را پرداخت نمایند.
پس از مدتی و طبق تماس گرفته شده از بانک مورد نظر، متوجه شدیم که اقساط پرداخت نمیشوند. به سراغ وام گیرنده رفتیم و ایشان ضمن طرح این موضوع که بروید و شکایت کنید عنوان داشتند اقساط را پرداخت نمیکنند.
پس از شکایت در خصوص ادعای طلب خویش و محکوم شدن وام گیرنده ایشان دادخواست اعسار داده اند.
شغل ایشان رانندگی تاکسی میباشد و ضمنا مالک تاکسی نیز هستند.
دادگاه به بنده اعلام داشته که به دلیل اینکه تاکسی منبع درآمد وام گیرنده میباشد نمیتوانند آنرا توقیف کنند. ضمن اینکه بنده هر ماه مجبور به پرداخت اقساط میباشم تا به حالت دین درنیاید.
اولا بنده نیز در وضعیتی نیستم که بتوانم اعسار ایشان را قبول کنم و میدانم که درآمد ایشان چیزی بیشتر از مبلغیست که اعلام نموده اند.
خواهشمندم بنده را راهنمایی نمایید که چگونه میتوانم حق و حقوق خود را گرفته و ضمنا ایشان را به نحوی مجبور به پرداخت اقساط نمایم.

با سپاس

پاسخ ها :

زهرا  استيري

سرکار خانم زهرا استيري :

سلام.متاسفانه شما بعنوان ضامن باید اقساط رو در صورت عدم پرداخت از ناحیه وام گیرنده بپردازید و سپس از بانک گواهی پرداخت اقساط دریافت و علیه وام گیرنده دادخواست و مطالبه کنید همچنین می توانید اموال وام گیرنده را که جز مستثنیات دین نباشد توقیف کنید در غیر اینصورت اگه دادخواست اعسار بدن و پذیرفته شود تقسیط می شود.