مشاوره حقوقی رایگان - مستثنیات دین

با سلام‌.
بنده و همسرم دارای یک منزل مسکونی هستیم که سهم من 4 دانگ و همسرم 2 دانگ است و از یک شرکت معتبر خرید کرده ایم. ولی به دلیل بدهی حدود 30 میلیون تومانی به شرکت، هنوز سند صادر نشده و به صورت قولنامه ای خریدیم.
در حال حاضر با همسرم اختلاف پیدا کرده و ایشان تقاضای طلاق و مهریه داده است. میخواستم بدونم که آیا میتوانم 4 دانگ خود را به عنوان مستثنیات دین اعلام کنم؟
چون همسرم میگوید به دلیل این که خانه به نام هر دو ما هست دادگاه دستور فروش را میدهد و بعد از فروش سهم 4 دانگ تو تبدیل به مدل نقد میشود و قانون برای پول نقد تا سقف 200 میلیون مستثنیات دین در نظر گرفته و مابقی به جای مهریه به او تعلق میگیرد. آیا چنین چیزی درست است؟
در ضمن ما یک فرزند داریم که طبق توافق باید پیش من بزرگ بشود و بنده هیچ جایی را برای سکونت ندارم.
لطفا راهنمایی ام کنید.
سپاس.

پاسخ ها :

حمیدرضا خوشدل

حمیدرضا خوشدل :

استان :

سلام

مستثنیات دین رقم تعیین شده قانونی ندارد و ممکن است دادگاه برای یک نفر با توجه به شرایط شغلی و اجتماعی و خانوادگی و شهر محل زندگی او ، چهارصد میلیون تومان مستثنیات تعیین کند یا رقم بیشتری ...

200 میلیون تومانی که ایشان گفته اند محمل قانونی ندارد

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
مستثنیات دین به معنای این است که قابل توقیف نیست ، اما صحبت همسرتان از باب فروش مال مشاعی و تقسیم آن نسبت به سهم هریک از شرکا صحیح است .
موفق باشید