مشاوره حقوقی رایگان - قوانین ازدواج اجباری و فرار از خانه

با سلام
بنده از 4 سال پیش رابطه ای با دختر مورد علاقه ام در یکی از استانهای دیگر کشور برقرار کرده ام
در طول این 4 سال و خورده ای واقعا بهم علاقه مند شده ایم ولی در حال حاضر بنا به مسائلی مثل مشخص نبودن شغل و... قادر به ازدواج نیستم (البته از لحاظ مالی و حمایت والدین و منابع مالی هیچ مشکلی ندارم)
امسال خانواده ی فرد مورد علاقه ام او را مجبور به نامزدی برخلاف میل باطنی اش کرده اند و الان هم از خونه بیرونش کرده اند چون قبول نکرده در ماه آینده به عقد دائم دربیاید و تنها دلیل خانواده هم اصرار بر حفظ آبرو نزد دیگران است
الان ان دختر بعد از خودکشی ناموفق در خانه ی یکی از اقوام، قصد فرار دارد و من پیشنهاد داده ام به شهر ما و پیش من بیاید (البته وقتی کاملا مطمئن شدم قصد 100 درصدی دارد و اگر من اینکار را نکنم ممکن است آواره شود یا اتفاقی برای او بی افتد)
حالا میخواهم بدانم در صورت فرار و آمدن پیش من، چه مشکلات قانونی وجود دارد و اگر بنا بر شکایت و پیدا شدن او نزد خانواده ی من باشد چه مشکلاتی برای من پیش می آید و اینکه میتوانند اورا به زور به خانه برگردانند (با وجود تهدید جانی و عدم امنیت)؟؟؟
امکانی برای عقد کردن او بدون حضور پدرش برای رهایی از تکفل پدر و رها شدن از ازدواج اجباری هست؟

بسیار ممنون میشوم اگر جوابم دقیق باشد چون وواقعا برایم مهم است و موضوع مربوط به زندگی و آینده ی یک انسان میشود.

پاسخ ها :

مهدی شیروانی

جناب آقای مهدی شیروانی :

دختر میتواند با طرح دادخواست و معرفی شما از دادگاه اجازه ازدواج بگیرد و دادگاه با دیدن شرایط اجازه ازدواج صادر میکند

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
پدر ایشان نمیتوانند ایشان را به ازدواج با شخصی که تمایل ندارند
اگر پدر ایشان بدون دلیل موجه از صدور اجازه ازدواج ایشان با شما امتناع کند ،میتوانند با معرفی کامل شخصی که قصد ازدواج با وی را دارند و میزان درآمد و شغل و وضعیت وی ،از دادگاه تقاضای صدور حکم ازدواج بدون اذن ولی قهری بدهند و دادگاه در شرایطی که احراز نماید که ولی قهری دختر بدون دلیل موجه از صدور اجازه ازدواج دخترش امتناع میکند اجازه ازدواج شما و آن دختر را صادر میکنند ،منتهی باید شغل و میزان درآمد شما کاملا مشخص باشد تا دادگاه این درخواست را از دختر مورد علاقه تان بپذیرد .
فرار آن شخص و زندگی نزد شما به هیچ وجه توصیه نمیگردد چون ممکن است که با شکایت پدرش تحت تعقیب قرار بگیرید و شرایط از این هم بدتر شود .
اگر در منزل تامین جانی ندارند ، میتوانند با تماس با 123 به عنوان شخص بدسرپرست ،در خانه های امن که سازمان بهزیستی به همین منظور مهیا کرده است ، سکونت کنند .
موفق باشید