مشاوره حقوقی رایگان - اعسار از پرداخت

با سلام. حکم اجراییه بابت پرداخت هزینه افت ماشین صادر شده اما ابلاغیه مبنی بر اعسار از پرداخت محکوم به برای من اومده. اول اینکه آیا با وجود داشتن مال مثل ماشینی که مالک اون هست باز هم میتونه همچین درخواستی بده و دوم اینکه آیا میتونم از تقسیط شدن این مبلغ جلوگیری یا حدالمقدور مبلغ پرداختی اقساط رو بالاتر ببرم.

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

اگر ماشین ایشون ممر درآمدشون باشه و یا قیمت بالایی نداشته باشه معمولا جز مستثنیات دین است. اگر تقسیط شد و شما بتوانید در دادگاه اثبات کنید که توان پرداخت بالاتر را داره می تونید تعدیل و یا افزایش مبلغ اقساط را از دادگاه بخواهید

زهرا  استيري

سرکار خانم زهرا استيري :

سلام. صرف طرح دعوي اعسار مانعي ندارد ولي به معناي پذيرش اعسار وتقسيط نيست. شما بايد در پرونده اصلي اموال وي را به اجرا معرفي و اجرا استعلام ميگيرد چنانچه بنام وي باشد توقيف كنيد و محكوم به را از محل ان وصول نماييد. ماشين اگر وسيله كار و امرار معاش نباشد قابل توقيف است. در دعوي اعسار هم دفاع كنيد و تمكن وي را ثابت نماييد.تا اعسار وي پذيرفته نشود. مثلا تقاضاي استعلام اموالش بدهيد، شهود معارض معرفي كنيد و با مديريت جلسه رسيدگي و استماع شهود وي شهادت شهود را رد كنيد