مشاوره حقوقی رایگان - اقرارنامه تقسیم ارث

با سلام. بعد از فوت پدرم تمام اموال را به نام مادرمان زدیم. الان که ایشان کهولت سن دارند میخواهند برای ما اقرارنامه در دفتر اسناد رسمی ثبت کنند و سهم ارث مساوی برای فرزندان را ذکر نمایند. حال آیا این اقرارنامه بعد از فوت قابلیت اجرایی دارد یا خیر؟
با توجه به وجود مادربزرگ و شوهر دوم ایشان آیا به آن ها ارث می رسد؟ در صورتی ک در اقرارنامه نامی از آن ها برده نشده است.
با تشکر از شما.

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

اولا اینجا جای اقرارنامه نیست و هیچ کاربردی ندارد.
مادرتان باید وصیت نامه رسمی بکنند. ثانیا با وجود مادربزرگ و شوهر آنها هم جز ورثه محسوب می شوند و ارث می برند.
ثالثا اگر وصیت مازاد بر ثلث اموال باشد ورثه باید تنفیذ کنند.
بنابراین بهترین راه این است که در زمان حیات شان اموال را به فرزندان بفروشند و سند رسمی انتقال تنظیم کنند.