مشاوره حقوقی رایگان - سوال در مورد اپارتمان با عرصه وقفی و اعیان مالکیتی.

با سلام و خسته نباشید.
ملکی را میخواهم بخرم که در شهرکی واقع شده ست. و این شهرک بطور صد درصد تمامی زمین های آن را ارتش حدود 15 سال پیش به کادر خودش واگذار کرده و وقفی هستند. چیزی در حدود چند هزار قطعه زمین می باشد این شهرک که هم اکنون هر یک اپارتمانی شده است.
زمینش هم طبیعت خدا بوده { کوه بود اول و دامنه کوه } زمین شخص نبوده که وقفش کرده باشه در حقیقت زمین دولت خودش بوده است که در اختیار ارتش قرار داده و اداره اوقاف متولی زمین هایش شده.
در سند اپارتمان قید شده { طلق با عرصه وقف } و وضعیت خاص اعیان. گویا اینطور بنده متوجه شدم زمین وقفی می باشد و اعیان ملکیتی 6 دانگ.
چند باری سرچ کردم در سایت های مختلف گاها به این جمله بر میخوردم که نوشته است 15% ارزش ملک را زمان خرید و فروش باید به اداره اوقاف پرداخت کرد برای انتقال سند علاوه بر مبلغ اجاره سالیانه.
اکنون در سال 1400 ارزش ساختمان حدود یک میلیارد تومان می باشد حساب کرده ام 15% این مبلغ میشود 150 میلیون. ایا منطقی است 150 میلیون به اوقاف پرداخت شود؟
یا شاید هم بنده اشتباه متوجه شده باشم و لازم نباشد این مبلغ پرداخت شود.
ممنون میشم روشنگری بفرمایید اگر اشتباه میکنم.
و سوال آخر اینکه امکان داره اداره اوقاف اجازه ندهد ساختمان را بفروشم بعدا بنا به دلایلی؟ چون ظاهرا طبق سرچ هایم نوشته شده باید کسب اجازه کرد از اداره اوقاف برای فروش ملک.
و اینکه موقع انتقال سند برای تنظیم اجاره نامه جدید اوقاف به نام من ایا هزینه ای دارد؟ و اگر دارد چه مقدار می باشد.
سپاسگزارم.

پاسخ ها :

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
هر دو برداشت شما کاملا غلط هست