مشاوره حقوقی رایگان - مشارکت در کسب و کار

سلام احترام به دوستان دادراه، و این ایده خوبشان

با فردی حدود یکسال پیش شراکتی را شروع کردیم. تخصص و شبکه کاری از من بود کاملا و آن را 50 درصد کسب و کار در نظر گرفتیم. هر کدام 150 میلیون گذاشتیم و سهم من 75 و سهم ایشان 25 شد. این 300 میلیون 250 تومن برای رهن و مابقی مقداری وسیله اضافه کردیم. در دوماه اول متوجه ناتوانی این شریک شدم، و دوستانه خواستم ادامه ندهد و پولش را بگیرد برود. این پیشنهاد را طی حدود 8 ماه بارها بهش دادم و میگفت خیر من سعیم را میکنم و دوست دارم موفق شود.

حدود 8 ماه پس از شروع همکاری مادرشان به رحمت خدا رفت. به دلیل فوت مادر نتنها نتوانست حضور داشته باشد بلکه به سبب روحیه خراب همواره باعث وقفه در کارها و خرابکاری هم میشد. به گونه ای که فشار عصبی روز به روز بر من بیشتر و بیشتر میشد از ضعف و ناهماهنگی ایشان.

باز ادامه دادیم تا حدود بهمن ماه سال گذشته که خواستیم شرکت را توسعه دهیمم. تا این روز ما هنوز شرکت را رسمی ثبت نکرده بودیم. در این روز باز هم از ایشون خواستم بیاد حساب و کتاب کنیم و برود دنبال زندگیش دیگه روحیه اش هم بخاطر فوت مادر خراب است و ...

باز قبول نکرد. ما مکانی رو گرفتیم که نیازمند حدود 200 میلیون هزینه بازسازی و تجهیز بود. کل پولی که برای رهن گذاشته بودیم صرف مکان جدید کردیم و رفتیم مستقر شدیم. چند روزی گذشت این شریک آمد و گفت من نمیخوام باشم! (حال که پول رو هزینه کرده بودیم) منم چون دیدم روحیه اش خرابه گفتم باشه. برو و یه چک 140 تومنی بهش دادم بدون تاریخ. گفتم شریک جدید اضافه میکنم پولو گرفتم میدم بهت. چند روزی بعد اومد گفت اگه میشه یه تاریخ بهش بزن، خانواده ام دارن مسخره ام میکنن و میگن کلاه گذاشته و .. ولی بین خودمان قول که من بانک نمیبرم تا تو کسی رو جای من پیدا نکنی.

من تاریخ زدم و مجدد رسید کردیم و نوشتیم "این چک بابت حق مشارکت شرکت ... توسط فلانی دریافت شد" البته هنوزم شرکتی ثبت نشده و همه چیز شفاهی بین ما بوده.

ایشون چک رو طبق تاریخ بردن بانک و برگه هم کرده اند! (یکم اردیبهشت)

الان چند مورد: 1/ من چه شکایتی در مورد ایشون میتونم بکنم (به سبب اینکه پس از هزینه کردن، یدفعه کار رو رها کرده و گفته پولمو میخام)
2/ اگه قرار بود همون 25 درصد سهمش را بدهیم، که با توجه به اینکه همه پول خرج تعمیر مکان شده بود، فقط چهارتا سیستم و میز بود و حداکثر 10، 15 میلیون سهمش میشد. من اعتماد کردم و دل سوزی. آیا راهکاری برای شکایت است؟
3/ در مورد کم کاری های پس از فوت مادرشون خسارت زیاد دیدم، از فراری دادن مشتری تا سهل انگاری در تخلیه مکان قبلی و خسارتی که به مالک دادیم و همچنین رفتارهای بد با پرسنل. میشه شکایتی داشت؟
و 4/ مهمتر اینکه من با این چک برگشتی چه میتوانم بکنم؟
5/ الان شرکت رو سپرده ام به یک فرد دیگر و با نام ایشان و همسرم ثبت شده است و خودم کلا شرکت نمیرم. آیا میتواند در مورد وسایل، شرکت و ... ادعای مالکیت و یا شکایتی داشته باشد؟ در طول مدت همکاری، هر چه در آمد خرج کسب و کار شد تقریبا.

طولانی شد، ممنون از مطالعه و پاسخ

پاسخ ها :

مجيد پشنگ پور

جناب آقای مجيد پشنگ پور:

سلام چون چک صادر کردید و امضا کردید قانونا باید مبلغ چک را پرداخت کنید مگر اینکه ثابت کنید مبلغ چک نباید پرداخت شود