مشاوره حقوقی رایگان - مرحله اجرای احکام و شکایت مجدد

من سه سال پیش تصادف کردم و باید به دلایلی اثبات میکردم که تو ماشین اون شخص بودم تا بهم دیه تعلق بگیره بعد از سه سال اثبات کردم که من جزو سرنشین بودم و اون راننده منو منکر میشده. تازه محکوم شده و ثابت شد دیه بهم تعلق میگیره. تو این چندسال بابت اینکه جایی که تصادف کرده بودم یه شهر دوری بود مجبور بودم هربار تو این مدت برم و بیام و گاها اونجا هتل بمونم تا روند پروندم پیش بره. باهمه این اوصاف چندروزیه متوجه شدم پروندم دادن اجرای احکام.محکوم شده به دیه ارش/جریمه مالی و مجازات جایگزین حبس و جزای نقدی.سوالم اینه این یعنی فقط دیه تعلق میگیره و نمیتونم تقاضای حبس داشته باشم که با رضایت من ازاد بشه؟
سوال دومم اینه که من نمیتونم ضرر مالی که بخاطر منکر شدن و گول زدن دادگاه رو تقاضا کنم سه سال رفتم و اومدم هزینه مشاوره وکیل و هتل و پرواز دادم از یه شهر دور. نمیشه شکایت جدید تنظیم کنم و دادخواست قانونی تنظیم کنم و خسارت بخوام؟ خواستار ضرر زیان بشم حالا که پروندم به اجرای احکام رسیده ممکنه ؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
خساراتی مانند حق الوکاله وکیل و هزینه های دادرسی و کارشناسی قابل مطالبه است ،اما نمیتوانید به جز آن خسارتی بیش از دیه مطالبه کنید .
معمولا چون در جرائم رانندگی عمدی در کار نیست ،حکم به تحمل حبس برای مقصر حادثه صادر نمیشود ،مگر اینکه منجر به فوت شده باشد و تخطی از سرعت غیرمجاز ، عدم داشتن گواهینامه رانندگی ، مستی در زمان تصادف و یا فرار از صحنه با وجود علم به نیاز به کمک به مصدوم وجود داشته باشد .
موفق باشید