مشاوره حقوقی رایگان - ملک

زمینی به متراژ 400 متر بصورت وراثت به من رسیده است با توجه به اینکه این زمین در سال 59 بصورت قولنامه ای خریداری شده است و مساحت کل منطقه 5/6 هکتار می باشد و در سال 86 دو مالک اصلی اقدام به دریافت سند مشاع نموده اند و دو سند یکی به اندازه 2/5 دانگ از کل و دیگری 3/5 دانگ از کل در دست دارند. لذا پس از طرح شکایت و پیگیری حدود ده سال رای دادگاه بدوی و تجدید نظر مبتنی بر مالکیت بنده صادر شده است ولی چون سند مشاع دارند امکان ثبت سند آن برای من محیا نیست. لذا پرسش من این است آیا دادخواست افراز به دادگاه ارائه نمایم یا تفکیک یا الزام به تنظیم سند که بتوانم سهمیه 400 متری خود که در زمینها مشخص شده و چهار میخ توسط کلانتری محل به من تحویل شده را سند بگیرم و مالکیت آن را از کل کسر نمایم. با تشکر از راهنمایی شما

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

چون سند ندارید افراز محکوم به رد است
خلع ید نیز فرع بر ارائه سند مالکیت است و این دعوی نیز مردود است
فقط الزام فروشنده به تنظیم و انتقال رسمی سند مالکیت
البته چون مشاعی هست هردو مالک را طرف دعوی قرار دهید