مشاوره حقوقی رایگان - عدم حضور زوجه در محضر برای طلاق

با سلام خدمت بزرگواران عزیز. بنده دادخواست طلاق به دلیل عسر و حرج دادم و دادگاه بدوی رای به نفع اینجانب داد و تجدید نظر به نفع همسرم رای داد. بعد من به دیوان عالی اعتراض زدم. اکنون سوء معاشرت زوج تایید شده است که شوهرم زندگی نمیکند و به نفع من برای طلاق رای دادند.
من دادخواست طلاق دادم و به نفع من هم آمده است میتوانم طلاق نگیرم و محضر نروم؟
آیا زوج میتواند من رجوع نکنم به محضر و از دادگاه نامه نگیرم، نامه ببرد محضر و طلاق جاری شود یا این که نمیتواند؟
میتواند با این رای طلاق که آمده ازدواج مجدد کند؟
من نمیخواهم طلاق بگیرم و دوست دارم به زندگی برگردد.
آیا من اگر به محضر رجوع نکنم و نامه نبرم و مدت آن بگذرد و رای باطل شود، همسرم چه کارهایی میتواند انجام دهد؟ آیا حق و حقوق من ضایع میشود؟ ممنونم از پاسخگویی شما وکلای بزرگوار.

پاسخ ها :

محمودرضا  استقلال

محمودرضا استقلال :

سلام بر شما - درصورتی که طلاق به درخواست زوج باشد دادگاه مبادرت به صدور رای مبنی بر گواهی عدم امکان سازش می کند و رای فقط 3 ماه اعتبار دارد و بعد از سه ماه فاقد اعتبار اجرایی می باشد ولی اگر درخواست توسط زوجه داده شود دادگاه به صدور حکم بر طلاق یا الزام زوج به طلاق در دفترخانه می نماید و می توان اجراییه تقاضا ننمود . درصورت رجوع زوج و موافقت زوجه ، اتفاقی نیافته و طرفین می توانند به زندگی زناشویی خود ادامه دهند . بهرحال شقوق مختلفی بر رفتار طرفین حاکم است و باید سئوال را بطور دقیق و موردی بپرسید .

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

در صورت عدم ارائه به دفتر طلاق ظرف 6ماه، اعتبار آن ساقط گردیده و از این طریق هیچ گونه زیانی متوجه شما نیست .
از طرف دیگر زوج نیز میتواند با ارائه حکم خواستار طلاق گردد