مشاوره حقوقی رایگان - عدم اجرای حکم دیوان عدالت اداری

سلام. پرونده ای در دیوان داشتم که به نفع بنده رای صادر شد و به اداره ی مورد نظر ابلاغ شد. بعد از چند ماه مجددا جهت اجرا دیوان حکم اجرا رو صادر کرد اما هنوز بعد از گذشت 4 ماه اداره ی مورد نظر توجهی به رای و حکم اجرا ندارد. در سامانه عدل در خصوص پرونده من ثبت شده که به دلیل اجرای حکم پرونده مختومه شده است. اما در عمل هیچ اتفاقی نیافتاده است. لطفا من را راهنمایی کنید

پاسخ ها :

سيده سميرا  موسوي

سرکار خانم سيده سميرا موسوي :

سلام مخاطب گرامی. قانون دیوان عدالت اداری در مواد 12و 14 و 26 و 34 و 35 و 36 و 37 به معرفي واحد اجراي احكام ديوان عدالت اداري پرداخته است. با توجه به مواد ذکر شده چنانچه شخصي به ديوان عدالت اداري مراجعه و عليه واحد دولتي شكايتي مطرح بنماید و در نهایت موفق به اخذ راي قطعي از ديوان عدالت اداري شود و طرف شكايت، يعني واحد دولتي يا ارگان انقلابي از اجراي راي خودداري کند اين شخص مي تواند جهت احقاق حق خود به عنوان محكوم له اقدامات ذيل را انجام دهد :
1- برابر با ماده 35 قانون ديوان عدالت اداري از شعبه صادر كننده راي در خواست نمايد استنكاف محكوم عليه ر ا به رئيس ديوان اطلاع دهد تا رئيس ديوان يا معاون او مراتب را جهت اجرا به يكي از دادرسان واحد اجراي احكام ارجاع نمايد.
2- به تجويز ماده 576 قانون مجازات اسلامي كه مقرر داشته (چنانچه هر يك از صاحب منصبان و ماموران دولتي و شهرداريها در هر رتبه و مقامي كه باشند از مقام خود سوء استفاده نموده و از اجراي اوامر كتبي دولتي يا اجراي قوانين مملكتي و يا اجراي احكام يا اوامر مقامات قضائي يا هر گونه امري كه از طرف مقامات قانوني صادر شده باشد جلوگيري نمايد به انفصال از خدمات دولتي تا 5 سال محكوم خواهد شد) شاكي مي تواند با ضميمه نمودن راي قطعي ديوان عدالت اداري به دادستان محل مراجعه و عليه شخصي كه از اجراي راي ديوان خودداري مي كند شكايت كيفري مطرح و مسئول مربوطه را تحت پيگيري قانوني قرار دهد و توجه داشته باشید اعمال اين حق، مانع از تعقيب عمليات اجرائي نسب به حكم از سوي ديوان نمي شود.
پیروز و برقرار باشید.