مشاوره حقوقی رایگان - نیمه عشر دولتی

سلام و عرض ادب.
من بعد از یک سال با نامزدم که عقد کرده بودیم درگیر نفقه و مهریه و طلاق بودم که قاضی هنوز نه حکم مهریه ای برای من صادر کرد و نه نفقه. یعنی تا مرحله شورای حل اختلاف فقط پیش رفتیم که بعد توافق کردیم که از هم جدا بشویم و بعد از مراحل توافق به محضر رفتیم و جدا شدیم ولی کل حساب‌های بانکی من بسته بود که رفتم باز کنم کارمند دادگاه به من گفت هزینه دولتی 16میلیون تومان میشود با این که مهریه 100 تا سکه بود. حالا من که توافقی جدا شدم و تموم شد باید این هزینه رو پرداخت کنم تا حساب های بانکی من باز شود یا خیر؟ متن توافق هم این بود که خانم از کل حق خود از مهریه نفقه اجرت المثل و همه چیزهای که حقشون بود صرف نظر کرد.

پاسخ ها :

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام

ماده 160 - پرداخت حق اجراء پس از انقضای ده روز از تاریخ ابلاغ اجراییه بر عهده محکوم‌علیه است ولی در صورتی که طرفین سازش کنند یا بین‌خود ترتیبی برای اجرای حکم بدهند نصف حق اجراء دریافت خواهد شد. و در صورتی که محکوم‌به بیست هزار ریال یا کمتر باشد حق اجراء تعلق‌نخواهد گرفت.
شما می توانید به استناد ماده فوق قانون اجرای احکام به شرح فوق مشمول نصف پرداخت اجرا شوید

محمد  ايزدي

جناب آقای محمد ايزدي :

اگر مهریه حکم صادر شده و در اجرای احکام باشد و سپس رضایت گرفته اید نیم عشر دولتی باید بپردازید ولی اگر در اجرای احکام نباشد لازم به پرداخت نیم عشر دولتی نیست