مشاوره حقوقی رایگان - نیم عشر دولتی مزایده ملک مشاع

باسلام. یک ساختمان دو طبقه با برادرم به صورت مشاع خریداری و بازسازی کردیم با توافق هم برادرم پایین ساکن شد و من بالا.هر کاری میکردم واز هر طریقی وارد شدم برادر راضی نشد که تکلیف خونه رو روشن کنیم وچون میگفت طبقه پایین کامل مال من هستش و بالا مال شما .به دادگاه دادخواست تقسیم مال دادم به دلیل غیر افراز بودن ،دستور فروش کارشناسی و بعد حکم مزایده داده شد ،
از محضر وکلای محترم دو سوال دارم؛
1. در مزایده فروش ملک مشاع ، اگر خانه به فروش رفت نیم عشر دولتی را چه کسی باید پرداخت کند ؟اگر در مزایده من سه دانگ سهم برادرم را بخرم ،در اینصورت نیم عشر دولتی را چه کسی باید پرداخت کند ؟
2. در روز مزایده کسانی که در مزایده شرکت می‌کنند باید 10 درصد قیمت کارشناسی رو نقدا پرداخت کنند یا 10 درصد قیمتی که پیشنهاد می‌کنند ؟

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

نیم عشر باید کسی است که محکوم شده است 10 درصد مبلغ پیشنهادی است نه ده درصد مبلغ کارشناسی

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

نیم عشر باید کسی است که محکوم شده بپردازد و ده در صد قیمت کارشناسی مد نظر هست

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

1.پرداخت نیم عشر با محکوم علیه است
2.پرداخت بر مبنای قیمت نهایی در مزایده است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
پرداخت نیم عشر بر عهده محکوم علیه است
برای شرکت در مزایده باید ابتدا 10 درصد قیمت در صندوق دادگستری واریز گردد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

نیم عشر برعهده محکوم علیه هست
ده درصد کارشناسی

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

نیم عشر را باید محکوم علیه پرداخت کند
و 10در صد را باید از قبل پرداخت کرد

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

1_چون دستور فروش است نه حکم لذا تیم عشر به آن تعلق نمی گیرد
2_قیمت کارشناسی

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

دوست عزیز تحت هر شرایطی نیم عشر دولتی را خوانده دعوی که درصورت محکومیت در مرحله ی اجرای احکام محکوم علیه گفته میشه باید پرداخت کنه

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
نیم عشر را محکوم علیه باید تأدیه کند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مبلغ 10 درصد از شخص محکوم شده دریافت می شود و 10 درصد قیمت کارشناسی است

زهرا نوری توران پشتی

سرکار خانم زهرا نوری توران پشتی:

سلام.
ده درصد قیمت پیشنهادی باید نقدا پرداخت شود.

حمید ایرانی دودران

جناب آقای حمید ایرانی دودران :

نیم عشر را فروشنده با توافق خریدارهم میتونه پرداخت کنه ده درصد کارشناسی

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
پرداخت نیم عشر بر عهده محکوم علیه است
منظور ده درصد قیمت پیشنهادی است نه هزینه کارشناسی

پرویزرشیدی

جناب آقای پرویزرشیدی :

سلام، هرکسی که محکوم پرونده هست باید نیم عشر پرداخت کند،،، هرکس که تمایل خرید باشه باید10درصدقیمتی که ملک به فروش میره را هنگام خرید پرداخت نمایدمابقی را تایک ماه پرداخت نماید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام واحترام ؛؛؛

تقاضای صدور دستور فروش مال مشاعی یک خواسته غیر مالی است و نباید تقویم شود و طبق ماده 159 نهایتا" پنج هزارریال هزینه اجرایی خواهد داشت.

هزینه دیگری نخواهید داشت.

بله هزینه نیم عشر مربوط به احکام صادره از دادگاهها است در پرونده حاضر دستور فروش صادر می شود و به بیانی اساسا" به صدور اجراییه نیز نیازی نیست

در خصوص دستور صادره از دادگاه با توجه به اینکه موضوع آن اجرا خواهد شد دیگر محملی برای طرح تقاضای مجددی مبنی بر فروش مال مشاعی نخواهد داشت.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

نیم عشر را محکوم علیه باید بپردازد.
ده درصد قیمت کارشناسی شده.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
پرداخت نیم عشر دولتی بر عهده محکوم علیه است ‌. علی ایحال لازم است که مدارک و مستندات مربوطه در این خصوص مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام

1. در مزایده فروش ملک مشاع، نیم عشر دولتی بر اساس سهم هر شخص در ملک مشاع محاسبه و پرداخت می‌شود. به عبارت دیگر، هر کدام از شما و برادرتان باید نیم عشر دولتی را بر اساس سهمی که در ملک دارید، پرداخت کنید.

اگر سه دانگ سهم برادرتان را در مزایده بخرید، باید نیم عشر دولتی را بر اساس سهمی که در ملک دارید، پرداخت کنید.

2. در روز مزایده، شرکت‌کنندگان باید 10 درصد از قیمت کارشناسی را به صورت نقد پرداخت کنند. این مبلغ به عنوان وثیقه برای شرکت در مزایده محسوب می‌شود، و در صورتی که پیشنهاد شما برای خرید ملک پذیرفته شود، این مبلغ به حساب قیمت نهایی خرید اضافه خواهد شد. اما اگر پیشنهاد شما برای خرید ملک پذیرفته نشود، این مبلغ به شما بازگردانده خواهد شد.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام واحترام ؛؛؛

تقاضای صدور دستور فروش مال مشاعی یک خواسته غیر مالی است و نباید تقویم شود و طبق ماده 159 نهایتا" پنج هزارریال هزینه اجرایی خواهد داشت.

هزینه دیگری نخواهید داشت.

بله هزینه نیم عشر مربوط به احکام صادره از دادگاهها است در پرونده حاضر دستور فروش صادر می شود و به بیانی اساسا" به صدور اجراییه نیز نیازی نیست در خصوص دستور صادره از دادگاه با توجه به اینکه موضوع آن اجرا خواهد شد دیگر محملی برای طرح تقاضای مجددی مبنی بر فروش مال مشاعی نخواهد داشت.