مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم نامه

با سلام و عرض ادب.

احتراما یک قطعه زمین کشاورزی که در سال گذشته 1399 با توافق کلیه شرکا دارای سند تک برگ مشاعی برای هریک از شرکا نسبت به سهم شان شده است داریم و یک تقسیم نامه که در سال 1384 که تمامی شرکا زمین را نسبت به سهمشان قطعه بندی کرده و هر قطعه مربوط به هر شخص مشخص گردیده و همگی آن را تأیید و امضا نموده اند و اثر انگشت و مهر کرده اند و شهود نیز داشته است. حال سوال بنده از حضور محترم این است که با توجه به سند های جدید مالکیت اخذ شده و این که متراژ ها کمی تغییر یافته است، آیا باید یک تقسیم نامه دیگر تنظیم گردد و متمم تقسیم نامه قبل شود و نقشه قطعات نیز به همچنین و کلیه شرکا امضا نمایند و ثانیا این تقسیم نامه رو ببریم دفترخانه تنظیم کند یا به همان شکل عادی کفایت می کند؟ ثالثا هر کدام از شرکا که قطعه خود را مشخص کرده اند میتوانند آن را بفروش برسانند و نیاز به امضای دیگر شرکا نیست؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون.

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام
اگر نقشه برداری مجدد انجام و تقسیم نامه جدید تنظیم بشود بهتر است.
هر یک از شرکاء مشاع می تواند سهم خود را بفروشد اما تصرف در ملک باید با رضایت سایر شرکاء باشد که تقسیم نامه جدید به نوعی حکم رضایت سایر مالکین را دارد