مشاوره حقوقی رایگان - امتناع کارفرما از پس دادن سفته

با سلام.
من برای شغل دورکاری و تولید محتوا با شرکتی تایم مصاحبه داشتم و کارفرما بسیار مودب به نظر میامدن و تمام شرایط مطلوب کاری رو لفظی(بدون قرارداد یا توافقنامه) برای من فراهم کردند اما در قبال این کار سفته ده میلیونی از من گرفتن که من فقط امضا کردم و اثر انگشت زدم و ایشون اجازه ندادن سفته پشت نویسی بشه که "جهت حسن انجام کار" هست. بعلاوه دو صفحه آچار هم که شامل بندهای مختلفی بود از جمله(اگر به اموال شرکت آسیبی برسه یا اطلاعات شرکت از جانب شما به سرقت بره تا سقف 500 میلیون باید شما به ما خسارت بدید) رو امضا کردم و اثر انگشت زدم. من به کار نیاز داشتم و ایشان خیلی مصمم گفتند که اینها فقط روال کار هست و من مظمئن باشم که مشکلی برام پیش نمیاد چرا که خیلی اصرار داشتم به عنوان نیروی دورکار اجازه بدهید که من سفته ندهم. قرار بود دو روز بعد شروع به همکاری کنم و تاریخ دو روز بعد در تعهدنامه به عنوان تاریخ شروع همکاری قید شد اما در روز اول همکاری رفتاری بسیار زشت و زننده داشتن و قرارداد کاری که طبق توافق قرار داشتیم که آماده کنند و به من بدهند هم حاضر نبود و گفتند که ما قراردادی به کارمند نمیدیم الان هم اگر نمیخوای کار نکن!
الان حدود 1 هفته است که سفته من و تعهدنامه رو برنگردوندن جواب پیامهای من رو نمیدن تلفنهای من رو جواب نمیدن و حضوری هم یک بار رفتم به من سفته رو برنگردوندن. در تعهدنامه هم قید شده بود که از تاریخ شروع کار این تعهد اعتبار پیدا میکنه که من اصلا کار رو شروع نکردم اما باز استرس دارم که بتونن اقدامی علیه من بکنن چون سقف تعهدنامه تا 500 میلیون تومان بود. میشه لطفا راهنمایی کنید که باید چه کار کنم؟ راستش نمیتونم هزینه زیادی بکنم چون اصلا همکاری با شرکت شروع نکردم که درآمدی کسب کرده باشم و پروسه پیگیری رو اصلا نمیدونم. دوستانم میگن این کار رو فقط برای آزارت میکنه و خیالت راحت که سفته رو اجرا نمیزاره اما حس میکنم اگر پیگیری نکنم به چنین افرادی اجازه میدم که این ظلم رو در حق دیگران هم بکنند. لطفا راهنماییم کنید که چه کاری میتونم انجام بده با توجه به اینکه هیچ سر رشته ای در زمینه شکایتهای قانونی ندارم و توان مالی هزینه کردن بالا هم ندارم. ممنون از راهنماییتون

پاسخ ها :

یک وکیل :

سلام اظهار نامه جهت باز پس گیری سفته ها و سپس دادخواست استرداد سفته مطرح کنید