مشاوره حقوقی رایگان - آثار حکم ورشکستگی

با عرض سلام و احترام
با توجه به ماده 424 قانون تجارت طرف معامله با تاجر ورشکسته با پرداخت تفاوت قیمت حین المعامله می تواند از فسخ معامله جلوگیری نماید
سوال اینجاست که این تفاوت قیمت چگونه محاسبه می شود آیا تمام ربع قیمت است یا نه؟
متشکرم

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

باسلام برابر متن مصرح درماده 424 که مقرر می داردهر گاه در نتیجه اقامه دعوی از طرف مدیر تصفیه یا طلبکاری بر اشخاصی که با تاجر طرف معامله بوده یا بر قائم‌مقام قانونی آنها ثابت‌شود تاجر متوقف قبل از تاریخ توقف خود برای فرار از ادای دین یا برای اضرار به طلبکارها معامله نموده که متضمن ضرری بیش از ربع قیمت‌حین‌المعامله بوده است آن معامله قابل فسخ است مگر اینکه طرف معامله قبل از صدور حکم فسخ تفاوت قیمت را بپردازد دعوی فسخ در ظرف دو‌سال از تاریخ وقوع معامله در محکمه پذیرفته می‌شود. لذا در پاسخ به سوال حضرتعالی صراحت ماده بر بیش از ربع ( بیش ازیک چهارم قیمت زمان فروش ) تفاوت است ودرصورتی که کمتر از یک چهارم قیمت زمان عقد قرارداد یافروش باشد موضوع منتفی است .