مشاوره حقوقی رایگان - سوال درباره مشاعات

با سلام

خانه ای که در ان ساکن هستیم جنوبی است. در طبقه همکف تعدادی از ساکنین پارکینگ دارند و مابقی در طبقه زیرزمین. عملا پارکینگ های همکف ورود خروجی با رمپ ندارند. مگر اینکه بدلیل واقع شدن انباری در زیرزمین بخواهند وسیله ای جابجا کنند. رمپ ساختمان دارای مشکل بوده و در هنگام بارندگی قابل استفاده نیست. بخش قابل توجهی از ساکنین با اصلاح ان موافقت کرده اند اما همسایه عزیزی مدعی است بر اساس قانون تملک اپارتمان به دلیل اینکه از رمپ استفاده نمیکند هزینه تعمیر ان هم با سایرین است. پارکینگ ایشان در همکف است. ایشان مدعی است رمپ ورودی به کل ساختمان مشکل ندارد و رمپ داخلی واحد های واقع در انتهای ساختمان که منتهی به زیر زمین است مشکل دارد و ربطی به ورودی مشترک همه ندارد. میفرمایند ورود پارکینگ هرکس انتهای ساختمان است باید هزینه بدهد.

قانون در این باره چه میگوید؟ راهکار چیست؟ مشاعات در این باره شامل میشود؟

پاسخ ها :

محمدامین عباسی

جناب آقای محمدامین عباسی :

باسلام. ماده 4
قسمت‌های مشترک مذکور در ماده 2 قانون تملک آپارتمان‌ها عبارت است از:
الف _ زیر زمین بنا خواه متصل به بنا باشد یا بنا به وسیلة پایه روی آن قرار گرفته باشد.
ب _ تأسیسات قسمت‌های مشترک از قبیل چاه آب و پمپ، منبع آب، مرکز حرارت و تهویه، رخت‌شویخانه، تابلوهای برق، کنتورها، تلفن مرکزی، انبار عمومی ساختمانن اطاق سرایدار در هر قسمت بنا که واقع باشد، دستگاه آسانسور و محل آن، چاه‌های فاضلاب، لوله‌ها از قبیل: (لوله‌های فاضلاب، آب، برق، تلفن، حرارت مرکزی، تهویة مطبوع، گاز، نفت، هواکش‌ها، لوله‌های بخاری) گذرگاه‌های زباله و محل جمع‌آوری آن و غیره.
پ _ اسکلت ساختمان
تبصره _ جدارهای فاصل بین قسمت‌های اختصاصی مشترک بین آن قسمت‌ها است مشروط بر اینکه جزء اسکلت ساختمان نباشد.
ت _ درها و پنجره‌ها، راهروها، پله‌ها، پاگردها که خارج از قسمت‌های اختصاصی قرار گرفته‌اند.
ث _ تأسیسات مربوط به راه پله از قبیل وسائل تأمین کنندة روشنایی، تلفن و وسایل اخبار و همچنین تأسیسات مربوط به آنها به استثنای تلفن‌های اختصاصی، شیرهای آتش‌نشانی، آسانسور و محل آن، محل اختتام پله و ورود به بام و پله‌های ایمنی.
ج _ بام و کلیه تأسیساتی که برای استفادة عموم شرکاء و یا حفظ بنا در آن احداث گردیده است.
ح _ نمای خارجی ساختمان.
خ _ محوطة ساختمان، باغ‌ها و پارک‌ها که جنبة استفادة عمومی دارد و در سند قسمت اختصاصی نیز ثبت نشده باشد.درصورت داشتن سوال. تماس بگیرد.

کوروش طاهری

کوروش طاهری :

درود
بر پایه قانون نحوه تملک آپارتمان‌ها ، هزینه تعمیر با همه هست

محمدرضا عبادی

جناب آقای محمدرضا عبادی :

کلیه هزینه های مشترک بر عهده کلیه ساکنین است چه استفاده بشه چه نشه