مشاوره حقوقی رایگان - حق خروج از کشور

با سلام،
من خانومی 32 ساله متاهل هستم ساکن خارج از کشور، همچنین تنها خواهرم هم به همراه همسرش در خارج از کشور زندگی میکند. مادر ( حدودا 60ساله ) و پدر ( حدودا 72 ساله ) ساکن ایران هستند. متاسفانه پدر من از قدیم انواع ظلم را در حق ما و مخصوصا مادر کرد و هیچ گاه محبتی نسبت به ما نداشت ، مادرم به دلیل ناآگاهی هیچ وقت از پدرم شکایت دادگاهی نکرد و متاسفانه هیچ مدرکی از پزشکی قانونی برای کتک های پدرم ندارد! در حال حاضر از آنجایی که هر دو‌فرزند مادرم خارج از کشور هستند، مادرم نیاز به خروج از کشور برای دیدار ما دارد اما پدر این اجازه و امضا را نمیدهد. سوال من این است که آیا راهی در قانون وجود دارد که در این شرایط برای این مادر نیاز به اجازه همسر برای خروج نباشد؟
پیشاپیش از وقت و مشاوره شما سپاسگذارم.

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تا زمانی که طلاق نگرفته بدون اجازه شوهرش نمی تواند از کشور خارج شود.
جهت مشاوره از طریق واتساپ پیام بدید و یا تماس بگیرید.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

مطابق قانون فعلی اجازه خروج از کشور لازم است.

خلیل فرهمندپور

خلیل فرهمندپور :

استان :

طبق شرایط زیر زنان به خروج از کشور نیازی به اجازه همسر ندارند:

با همسر خود مقیم خارج از کشور هستند.
زنانی که با مرد خارجی ازدواج کرده‌ و به تابعیت ایرانی خود باقی مانده‌اند نیاز به اجازه همسر ندارند.
به موجب نظریه شورای نگهبان، زنانی که عازم سفر حج تمتع هستند نیز از این قانون مستثنی شده‌اند.
در موارد اضطراری نیز در صورت اجازه دادستان شهرستان امکان صدور گذرنامه وجود دارد، اما این شرایط ضروری در قانون تعریف نشده و تشخیص آن به اختیار دادستانی است.