مشاوره حقوقی رایگان - تاخیر در تحویل ملک و خسارت

با سلام سال ٩6 ٢ باب مغازه بصورت تهاتری در ازای کارکرد پیمانکاری از مالک دریافت نمودم . با قطع همکاری بنده با ایشان بعلت عدم توان مالی ایشان در تامین مصالح، تقریبا ٣ سال است که پروژه را در مرحله اسکلت نیمه کاره رها کرده است و تعطیل می‌باشد . یکسال از زمان تحویل گذشته و متاسفانه ایشان حتی موفق به تکمیل اسکلت پروژه نشده اند . تکلیف چیست ؟ توضیح :
١- پروژه بسیار بزرگ و پر هزینه است و امکان تکمیل توسط خود بنده یا شخصی ثالث وجود ندارد .
٢- خسارت دیرکرد ذکر شده در مبایعه نامه ها بسیار ناچیز است آیا این رقم با گذشت زمان و تورم سنگین چند ساله گذشته قابل تعدیل هست یا خیر تا ابد همین خسارت ماهانه قابل مطالبه هست ؟
٣- در صورت عدم توان سازنده جهت تکمیل و تحویل ، آیا امکانی وجود دارد که به قیمت روز ملک آماده و مشابه ، مبالغ پرداختی محاسبه گردد . ( سال ٩6 ، ٣٠٠ میلیون پرداختی بنده بوده و تسویه کامل صورت گرفته فقط مبالغ تحویل و سند باقی مانده ) در واقع مبنای محاسبه رقم دریافتی از ایشان در صورت فسخ چیست که این کاهش ارزش سرمایه جبران گردد ؟
سپاس

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام
خسارت تاخیر همان است که در مبایعه نامه قید شده.
مطالبه شما همان دو باب مغازه می تواند باشد نه چیز دیگر.
در صورت فسخ همان ثمن پرداختی به شما تعلق خواهد گرفت.
این مورد بسیار شایع است و این پرونده ها سالها زمان می برد و گاهی فقط یک حکم دریافت می شود و اجرای آن عملاً ممکن نیست